moon calendar dining navigate-next
ONLINE BIZTOSÍTÁS
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hasznos információk az online foglalásról, megrendelésről!

A következőkben részletes útmutatást talál a foglalás folyamatáról, a foglalási adatlap kitöltéséről, az jelentkezési lap/utazási szerződés továbbításáról, az utazás részvételi díjának fizetési módjáról és az utazási dokumentumok átvételéről. Kérjük, olvassa el az információkat !!!

Köszönjük, hogy a már több mint 23 éve működő Goldenway Utazási Iroda szolgáltatásait veszi igénybe utazása lefoglalásához. Kérjük, figyelmesen olvassa át a foglalási szabályzatunkat! Bármilyen kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére az oldalunkon feltüntetett elérhetőségeken. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a foglalási szabályzatot nem fogadja el, illetve az ott leírtakkal nem ért egyet, foglalás nem jöhet létre.

A Goldenway-2000 Kft. továbbiakban Goldenway Utazási Iroda Magyarországon bejegyzett Utazási Iroda.

A cég cégjegyzékszáma: 01-09-692981
A cég adószáma: 12568705-2-41
engedély száma U-000099

A Goldenway-2000 Kft által üzemeltett weboldal

 - www.goldenway.hu

A weboldalt mindenki ingyen használhatja. Az oldalon feltüntetett információkból vagy információ hiányból származó károkért, a hiányosan vagy tévesen feltüntetett árakért a Goldenway-2000 Kft. nem tehető felelőssé.

A Goldenway Utazási Iroda utazásközvetítőként jár el, a foglalt utazások, szolgáltatások teljesítéséért minden esetben az utazásszervező felel!

Foglalás folyamata és a foglalási adatlap kitöltése: 

A foglalás folyamatának elindításához, kérjük válasszon indulási időpontot.

A "KALKULÁCIÓ" gombra kattintva értesülhet az utazás várható végösszegéről, majd a "Az ajánlatkérő adtai" adatlapon a "Megjegyzés" hasábban meg kell adnia az utasok nevét, születési idejét, levelezési címét és telefon elérhetőségét vagy egyéb kéréseit a kiválasztott utazássla kapcsolatban.

Amennyiben a megrendelt szolgáltatásokról közületi számlát kér, adja meg a megjegyzés rovatban a számlázási nevét és címet. A Goldenway Utazási Iroda a közvetített utazásokról nem állíthat ki számlát az utas részére, a számlát minden esetben csak a kiválasztott út szervezője állíthatja ki melyet irodánk 6 évig megőríz és az utas kérésére továbbít a vevő/utas részére.

Amikor elkészült a foglalási adatlap kitöltésével a megjegyzés rovatba kérjük írja be "Megrendelés" és kattintson rá az ajánlatkérés gombra. 

Az ajánlatkérő adatlap elküldése:

Az ajánlatkérő adatlap beérkezése után, ellenőrzésre kerülnek a szabad helyek.

Ezt követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, e-mailben vagy telefonon jelzi, hogy a választott utazásra van-e még szabad férőhely.

A visszajelzés általában a foglalás beérkezésétől számított 2-3 munkanapon belül megtörténik. Nyári időszakban (június-augusztus) ez az idő hosszabb is lehet, ha nem kap irodánktól 3 napon belül választ kérjük érdeklődjön telefonon a 06-1-236-07-84-es telefonszámon.

Az utazási szerződés továbbítása:

Ezután munkatársaink elküldik Önnek, az Utazásszervező Általános Utazási Feltételeit, a Jelentkezési lapot, mely tartalmazza az utazók nevét, az indulási időpontot, a megrendelt szolgáltatásokat, az utazás részvételi díját és a Díjbekérőket mely tartalmazza fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat. 

A dokumentumokak megérkezése után Önnek a Jelentkezési lapot valamint az Általános Utazási Feltételeket és ha szükséges egyéb kiegészítő dokumentumokat (utlamondási biztosítás feltételeit, elfogadó nyilatkozatok...stb) aláírva vissza kell juttatnia hozzánk ( e-mailben vagy személyesen irodánkban) illetve meg kell fizetnie az utazás részvételi díj előlegét vagy a teljes részvételi díjat.

Az előleg az utazás teljes részvételi díjának 40 %-a, ha az indulási időpontig 35 napnál kevesebb van hátra, akkor a teljes részvételi díj és a megrendelt kapcsolódó szolgáltatások ( pl. repülőtéri illeték, vízum, utasbiztosítás ) teljes díja esedékes.

A részvételi díj fizetésének módjai:

- számlánkra átutalással (K&H Bank 10401000-50526680-71781000)

- személyesen készpénzben,

- közvetlen banki befizetés bármelyik Kereskedelmi és Hitelbank fiókban. 

A közvetlen banki befizetés a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás, mely teljesen térítésmentes. Nem kell mást tenni, mint az Önhöz közel lévő Kereskedelmi és Hitelbank fiókban a megadott számlaszámra befizetni. Kérjük, hogy befizetéskor tüntesse fel az e-maileben kapott fizetési díjbekérő (PRO-FORMA SZÁMLA) sorszámát a befizetési megbízáson. 

A részvételi díj megérkezése után véglegesítjük a foglalást.

Hogyan jut hozzá az utazáshoz szükséges dokumentumokhoz:

A teljes utazási költség megfizetése után, indulás előtt egy héttel küldjük el Önnek az utazáshoz szükséges dokumentumokat valamint az utazásról a számlát. A végszámlát csomagtúra a csomagtúra (repülőjegy+szállás+transzfer) szolgáltatásról csak az utazás szervezője állíthatja ki az utas részére.  Csak repülőjegy, autóbuszjegy, vonatjegy vásárlása esetén a számlát a Goldenway Utazási Iroda állítja ki az utas részére.

Egyéni utak esetén: irodánktól egy részvételi jegyet kap ( voucher ), melyen megtalálható a partner utazási iroda vagy a szálláshely pontos címe, ahol jelentkeznie kell.

Buszos utak esetén: irodánktól egy részvételi jegyet kap ( voucher ), melyen megtalálható az autóbusz konkrét indulás helye, a találkozás- és a pontos indulás időpontja. 

Repülős utak esetén: irodánktól egy részvételi jegyet kap (voucher) és a repülőtéren a képviselőnél tudja átvenni a repülőjegyét de már egyre több esetben 1 héttel indulás előtt e-mailen elküldjük az eléektronikus utazási dokumentumokat.

Az utazási dokumentum ( részvételi jegy, voucher, utastájékoztató dokumentum, elektronikus utazási dokumentumok ) minden esetben minden lényeges és fontos információt tartalmaz az utazással kapcsolatban. 

Utazás lemondása: A  megrendelt és visszaigazolt foglalások lemondása esetén irodánk az utazásszervező mindenkori lemondási feltételeinek alkalmazásával jár el melyet minden esetben az "Általános Utazási Feltételek" tartalmaznak. A Goldenway Utazási Iroda fenntartja a jogát hogy útlemondás valamint módosítás esetén 3.000.-Ft/fő kezelési költséget számítson fel.

Kiegészítés: A Goldenway Utazási Iroda oldalain megjelenített utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. Utazási szerződés nem jön létre a foglalási adatlap elküldésével. Utazási szerződés csak az írásban rögzített feltételek és az utazásszervező általános utazási feltételei szerint a részvételi díj megfizetése után jön létre.

Fontos: csak abban az esetben tekintjük véglegesnek a megrendelést, ha a Goldenway Utazási Irodához visszaérkezett az aláírt utazási szerződés ( e-mailben, vagy személyesen irodánkban), és megfizetésre került az utazási szerződésben megadott részvételi díj.

Sajnos a legnagyobb odafigyelés mellet is elképzelhető, hogy az utazási Jelentkezési lap / Utazási szerződés visszaküldése és a részvételi díj kiegyenlítése közti időszak alatt a megrendelt szolgáltatásra betelnek a szabad férőhelyek. Ha ez bekövetkezik a Goldenway Utazási Iroda azonnal értesíti az utast, hogy nincs már szabad hely a választott utazásra és a fizetéssel létrejött szerződés megszűnik. Az utazási szerződés ilyen módon történő megszűnésből keletkező kárigény esetén a Goldenway Utazási Iroda kizárja a felelősségét és nem áll módjában elfogadni. Az utazási szerződés ily módon történő megszűnése esetén a Goldenway Utazási Iroda segít újabb utat találni, vagy visszafizeti a befizetett összeget.

A honlapon szereplő képek csak tájékoztató jellegűek, előfordulhat, hogy a valóságban az ábrázolt tájak, környezet, tárgyak, épületek, épületrészek, berendezési tárgyak stb. másképpen néznek ki, mint a fotón. A képek illusztrációk, nem minősülnek ajánlattételnek. A szobákra vonatkozó képek szintén tájékoztató jellegűek, a szobák kinézete, felépítése, az alkalmazott színek, a szobák bútorozottsága, egyéb felszereltsége a képtől eltérő lehet, és mindenképpen függ a szoba komfortfokozatától, illetve attól, hogy a szállodakomplexumon belül hol helyezkedik el.

A weboldalakon szereplő képek, leírások, és árak az utazásszervezők által továbbított XML adatbázisokból kerülnek fel a weboldalainkra. A feltüntetett információkból vagy információ hiányból származó károkért, a hiányosan vagy tévesen feltüntetett árakért és az esetlegesen a partnereink által jogtalanul feltöltött képekért a Goldenway Utazási Iroda nem tehető felelőssé!

 

Cég neve: Goldenway-2000 Kft.

Címe: 1132 Budapest Váci út 46/A.

Telefonszám: 06-1-236-07-84

Mobil: 06-70-164-53-23

E-mail:info@goldenway.hu

BFKH Engedélyszám: U-000099

Adószám: 12568705-2-41

Bankszámlaszám: K & H Bank 10401000-50526680-71781000

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbi oldalon tekintheti meg: Adatvédelmi tájékoztató


ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A GOLDENWAY UTAZÁSI IRODA ÁLTAL KÖZVETÍTETT MAGYAR UTAZÁSSZERVEZŐK UTAZÁSAIRA.

1. Az utazási szerződés létrejötte 

 Az Utas(ok) jelentkezésével és az előleg megfizetésével egyidejűleg a Goldenway-2000 Kft. (Székhelye: 1031 Budapest Nánási út 4/A, Telephelye: 1132 Budapest Váci út 46/A, adószám:12568705-2-41, cégjegyzékszám: Cg.01-09-692981, BFKH engedély száma U-000099)  – továbbiakban: Goldenway Utazási Iroda - mint utazásközvetítő megköti a kiválasztott Utazásszervező utazására az utazási szerződést, mely az Utazásszervező visszaigazolásával lép hatályba. Az utazást lefoglaló, az utazási szerződést/jelentkezési lapot aláíró személy aláírásával utastársai nevében is nyilatkozik az utazásra való jelentkezésről, ill. az általános utazási feltételek elfogadásáról; az utazás részleteiről – különös tekintettel az utazáshoz szükséges okmányokról és azok kötelező érvényességi idejéről – valamint a szerződéses feltételekről az utastársait tájékoztatni köteles. A Goldenway Utazási Iroda az utazásszervező irodák utazási szolgáltatásainak értékesítése során utazásközvetítőként jár el. Irodánk – mint utazásközvetítő – más utazásszervező utazási irodák, szolgáltatók által összeállított csomagot, szolgáltatás együttest, szolgáltatást értékesít. Az utas az utazási szolgáltatás megrendelése/jelentkezés esetén minden alkalommal az utazásszervezővel kerül szerződéses jogviszonyba, azaz a szolgáltatás teljesítéséért az utazás szervezője lesz a felelős. Az utazási szerződés tartalmáért minden esetben az utazásszervező felel, a Goldenway Utazási Iroda  ennek esetleges hiányosságából eredő kárért felelősségét kizárja.

Az utas az utazási csomagokat, szolgáltatásokat – külön rendelkezés hiányában – a Goldenway Utazási Iroda. utazási irodájában, vagy bármely más, a Goldenway Utazási Iroda  által üzemeltetett online értékesített felületen megrendelheti.

Az utas a Goldenway Utazási Iroda. mint utazásközvetítő közreműködésével utazási szerződést köt az utazásszervezővel. Az utazási szerződés tárgya adott szolgáltatás, utazási csomag, vagy utazási szolgáltatás együttes.

Az utazási szolgáltatásra vonatkozó jelentkezési lapot/szerződést egyszerű és közérthető nyelven kell megfogalmazni, írásba foglalt szerződés esetén biztosítani kell annak olvashatóságát. Az utazásszervezőnek, illetve az utazásközvetítőnek, az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés megkötésekor vagy azt követően haladéktalanul tartós adathordozón az utazó rendelkezésére kell bocsátania a jelentkezési lap, megrendelőlap vagy utazási szerződés egy példányát. Ha az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés megkötésére a felek együttes fizikai jelenlétében kerül sor, az utazó jogosult a szerződés nyomtatott példányára.

E feltételek hiányos teljesülése, vagy elmaradása esetén az utas köteles jelezni Goldenway Utazási Iroda. részére a hiányok pótlása érdekében.

Az utazó haladéktalanul, de legkésőbb az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés szerinti utazási szolgáltatás megkezdését megelőző öt napon belül köteles tájékoztatni a Goldenway Utazási Iroda-t arról, ha az utazási szerződésből fakadó jogait és kötelezettségeit az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződésben meghatározott valamennyi feltételnek megfelelő személyre átruházta. Ebben az esetben az utas felel az átruházott személy adatainak megfelelőségéért, a helytelen adatokból eredő esetleges kár vonatkozásában az Goldenway Utazási Iroda a felelősségét kizárja. Az utas köteles viselni az átruházásból eredő bármilyen többletköltséget, díjat.

Az utasok repülőgéppel történő fuvarozására a légi személyfuvarozásra a fuvarozás teljesítésekor vonatkozó szabályok az irányadók.

A Goldenway Utazási Iroda kifejezetten felhívja az utas figyelmét arra, hogy a repülőjegy megvásárlásával az utas a légitársasággal kerül szerződéses jogviszonyba, így a légi fuvarozás során felmerült követeléseit/kötelezettségeit az adott légitársasággal szemben érvényesítheti.

A Goldenway Utazási Iroda közreműködőjeként eljáró légi fuvarozók felelősségét az 1936. évi XXVIII. tv. által kihirdetett, az 1964. évi 19. tvr. valamint a 2005. évi XXXIV. tv. által módosított és a 2005. évi XXXV. tv. által kiegészített 1929. évi varsói nemzetközi egyezmény és a 2005. évi VII. tv. által kihirdetett 1999. évi montreali nemzetközi egyezmény korlátozza.

E szabályokról az utas kívánságára az utazási iroda köteles tájékoztatást adni. A légiközlekedéssel összefüggő elháríthatatlan okok miatt a menetrend, az indulási és érkezési időpontok, valamint az útvonal és a megjelölt légitársaság módosulhat. Utazási irodánk a menetrend- és az útvonal-változtatás jogát fenntartja.

Ha az utazási csomag összeállítása esetén menetrendszerinti repülőjárattal történik a légiközlekedés, és/vagy ha az utas a szerződéskötést követően érvényes, a légitársaságtól visszaigazolt repülőjeggyel rendelkezik, továbbá visszaigazolt szállásfoglalással, akkor a szolgáltatást nyújtó adott légitársaság és/vagy légitársaságok és/vagy a szálláshely mindenkori lemondási szabályzata érvényes.

A repülővel történő utazás esetén, ha a légitársaságok szigorú rendelkezései miatt a repülőjegyek már ki lettek állítva, ennek visszatérítését az utas az utazási irodától nem követelheti.

A légitársaságok speciális szabályzatairól (pl. csomagszállítási szabályok, légi utazási szerződés) az utas köteles önállóan is tájékozódni.

2. Részvételi díj 

 - 2.1. Előleg 

 Foglaláskor – amennyiben az utazás megkezdéséig több, mint 35 nap van hátra – 40% előleget kell fizetni (kivéve, ha az Utazásszervező pl. speciális akciós ár feltételeként ettől eltérő előleget ír elő), 35 napon belüli foglalás feltétele a teljes részvételi díj megfizetése.

(Amennyiben az Utazásszervező a lefoglalt utat/ szállást nem igazolja vissza, a szerződés érvényesen nem jött létre, az utas részére az adott utazásra befizetett összeg maradéktalanul visszafizetésre kerül.)

Menetrend szerinti és fapados repülőjegyek ára a mindig a foglaláskor fizetendő, egy összegben.

  - 2.2. A részvételi díj fennmaradó része 

A részvételi díj fennmaradó összegét az utazás megkezdése előtti 35. napig kell befizetni, kivéve, amikor az adott útra vonatkozó szerződés kiegészítése ennél korábbi határidőt ír elő. Amennyiben ezen időpontig az utas nem egyenlíti ki a teljes részvételi díjat, az Utazási Iroda külön értesítés nélkül elállhat a szerződéstől. Az Utas köteles ebben az esetben az útlemondásra vonatkozó, az Utazásszervező általános utazási feltételeiben ismertetett lemondási költségeket (bánatpénzt) megtéríteni. Legkésőbb a hátralék megfizetésének időpontjában esedékes az esetleges kapcsolódó szolgáltatások – pl. fakultatív programok – megrendelése és díjának kiegyenlítése is.

3.  Repülős utazások különleges feltételei

 – A légitársaságok utazási feltételei az utazási irodával kötött feltételek részévé válnak melyről minden esetben az Utazó felelőssége azok megismerése, elfogadása. A légitársaságok speciális szabályzatairól (pl. csomagszállítási szabályok, légi utazási szerződés) az utas köteles önállóan is tájékozódni.

– előre nem közölt közbenső leszállásra, a légitársaság vagy a repülőgép cseréjére sor kerülhet;

 – a légitársaság fenntartja a repülőjegy elemeinek változtatását (menetrend, poggyászok, fedélzeti ellátás, stb.);

 – járatkésésekért, módosításért ill. a meghirdetett menetrend változásaiért a Goldenway Utazási Iroda nem vállal felelősséget és kizárja minden felelősségét.

4.  Utazási dokumentumok , Részvételi jegy

      A megrendelt szolgáltatások igénybevételére jogosító utazási dokumentumokat bizonyos esetekben részvételi jegy (voucher) vagy utastájékoztató dokumentumok megérkezéséről az Utas(ok) e-mailben vagy telefonon értesítést kapnak. A megküldött dokumentumokat – személyesen – a foglalás helyén is átvehető, ill. amennyiben mail-voucherről vagy elektronikus repülőjegyről van szó, e-mailben történő kiküldés is kérhető.      

5.  Elállás a szerződéstől

      -5.1. Az Utazásszervező elállása

      a) Előre meghirdetett minimális létszám hiányában az utas előzetes (14 nappal indulás előtt) értesítése mellett;

     b) Ha a célterületen bekövetkezett természeti katasztrófa, háború vagy politikai zavargások miatt (amennyiben a területet az Utazásszervező országának külügyminisztériuma I. veszélyességi osztályba sorolta) az utazás nem bonyolítható le. Az Utazásszervező elállása esetén az Utas által befizetett díj visszafizetésre kerül.

      -5.2. Az utas elállása

 Az utas az a jelentkezését és az utazási szerződést bármikor felmondhatja. Az utazási szerződésben az utazó felmondása esetére bánatpénz köthető ki, melynek mértéke a részvételi díj összegét nem haladhatja meg. A bánatpénz összegét az utazásszervező határozza meg melyet az utazásszervező általános utazási feltételek tartalmazzák. Az elállást írásban kell közölni az utazási irodával. Az elállási nyilatkozat hatályosságához az szükséges, hogy a címzett arról tudomást szerezzen. Elállásnak minősül az is, ha az utas – előzetes nyilatkozattétel nélkül – nem kezdi meg utazását. Ilyen esetben az utazás megkezdésének az időpontja tekintendő elállási időpontnak.

    -5.3. Csak repülőjegy foglalása esetén: 

 Mindig az aktuális légitársaság szabályai és feltételei érvényesek. 

5. A foglalások módosítása

A foglalások módosításának az Utazási Iroda felé fizetendő ügyintézési díja: 5.000 Ft/fő/módosítás (módosításnak minősül: név, időpont, felszállási hely). A módosítással járó (ügyintézési díjon felül) többletköltségek – pl. drágább időpontra foglal át, más szobatípus – az Utast terhelik. A módosítással kapcsolatos egyéb díjakat az utazásszervező általános utazási feltételei szabályozzák.

Indulás előtt 7 nappal módosítás már nem lehetséges!

6. Az Utazási szerződés módosítása

  -6.1. Módosítás az Utazásszervező részéről

Az Utazásszervező fenntartja a jogot az utazás lényeges elemeinek megváltoztatására, ha az 5.1/b pontban felsorolt okok ezt szükségesé teszik, továbbá – az Utasok előzetes értesítése mellett – az utazás díjának emelésére (indulást megelőző 20. napon kívül), ha a szállítási díjak és/ vagy a szállás/ellátás költségei jelentősen megemelkednek. Amennyiben az árváltozás a 8%-ot meghaladja, az utasok elállhatnak az utazástól, részükre a befizetett díj teljes egészében visszafizetésre kerül. Az erre vonatkozó egyéb rendelkezéseket az utazásszervező általános utazási szabályai tartalmazzák.

   -6.2 Módosítás az Utas részéről

 Az utazás lényeges elemeinek (időpot, szállítóeszköz, szállás) módosítása útlemondásnak minősül, és az Utazásszervező általános utazási feltételei szerinti lemondási szabályok illetve bánatpénz megfizetése mellett lehetséges. Egyéb esetekben a módosítás díja függ az utazás módjától, a módosítani kívánt szerződéstől, a változtatás időpontjától és az utazásszervezőtől általános utazási feltételeitől. Módosítási díjként a Goldenway Utazási Iroda 5.000.- HUF + áfa kezelési, ügyintézési költséget számít fel, és csak a konkrét módosítás során áll módjában közölni az érintett partnerek által felszámítandó további módosítási díjakat. Időpont és vagy egyéb lényeges elem (pl. szállítóeszköz, szállás) megváltoztatása esetén az Utas köteles megtéríteni az Utazásszervező felmerülő költségeit.

7. Biztosítás

 A részvételi díj biztosításokat nem tartalmaz. Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás vagy útlemondási biztosítást is tartalmazó komplex utasbiztosítás a Goldenway Utazási Irodában valamint elektronikus formában (e-mail) köthető. 

8. Egyéb feltételek

 Az utazás megszervezése és szerződés szerinti lebonyolítása az Utazásszervező feladata és felelőssége.

 A nem szerződésszerű teljesítésből eredő igényeket az Utazásszervező felé kell benyújtani. Ennek feltétele, hogy az Utas a kifogását a helyszínen – a telepített idegenvezetőnek, ennek hiányában a szolgáltatónak – haladéktalanul bejelentse, és ha a panaszát nem orvosolták, erről jegyzőkönyvet vetessen fel.

Amennyiben a szolgáltatás igénybevétele során Önnek panasza van (a tájékoztatóban részben vagy egészben magasabb minőségű szolgáltatás volt megállapítva, vagy az nem megfelelő minőségben került biztosításra, illetve valamely rész - szolgáltatás nem volt elérhető), akkor azt mindenképpen késlekedés nélkül hozza az Ön utazásszervezője és a helyi partneriroda képviselője vagy a külföldi szolgáltató tudomására. A panaszról a helyszínen készíttessen jegyzőkönyvet, amelyben részletesen írja le a kifogásolt szolgáltatást. 

Érdemes továbbá fényképeket készíteni a kifogásolt tartalommal kapcsolatban annak bizonyítására, hogy a helyi szolgáltató nem a megbeszélt szolgáltatást biztosította az Ön számára. 

Ön jogosult az utazási csomag teljesítésével kapcsolatos észrevételeit, kéréseit és panaszait közvetlenül a Goldenway Utazási Irodához intézni. Irodánk az Ön észrevételeit, kéréseit és panaszait haladéktalanul továbbítja az utazásszervező felé. A határidők és elévülési idők betartása tekintetében az utazásközvetítővel való közlés az utazásszervezővel való közlésnek minősül. 

Kérjük, még a helyszínen ellenőrizze minden esetben a megrendelt programcsomagban feltüntetett rész - szolgáltatások minőségét, annak érdekében, hogy a panasz még a helyszínen orvosolható legyen .

9. Jogviták

A felek a jelen szerződésből eredő esetleges jogvitáikat kötelesek tárgyalásos úton, peren kívül rendezni. Ennek hiányában alávetik magukat az ügyre hatáskörrel rendelkező budapesti bíróság illetékességének.

Az utazás szervezését érintő vitás kérdésekben az adott Utazásszervezővel történő megegyezésre kell törekedni,  ha perre kerül sor, az Utazásszervező által megnevezett bíróság illetékes.

 

Budapest, 2023


Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató


1. Az adatkezelő adatai: Goldenway 2000 Kft. mint Goldenway Utazási Iroda, 1031 Budapest Nánási út 4/a , Cg 01-09-692981: , kapcsolattartó neve: Hájas Péter: , kapcsolattartó telefonszáma 06-1-236-07-84 , kapcsolattartó e-mail címe hajas.peter@goldenway.hu

Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása.

 2. Az Adatkezelési Tájékoztató az elkészítésekor hatályos jogszabályok rendelkezései alapján készült. Az Adatkezelési Tájékoztató módosulhat a vonatkozó jogszabályok változása esetén, illetve a Goldenway Utazási Iroda fenntartja magának a jogot az Adatkezelési Tájékoztató bármikori megváltoztatására a hatályos jogszabályok keretei között.

 3. Fogalmak: 

 a. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés; 

 b. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez; 

 c. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri; 

 d. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges; 

e. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából; 

 f. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja; 

 g. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése; 

 h. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele; 

 i. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik; 

 j. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - adatok feldolgozását végzi; 

k. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval; 

 l. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez; 

 m. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam. 

 4. Adatkezelési alapelvek: 

Az Goldenway Utazási Iroda megfelelő intézkedéseket tesz annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfelekre vonatkozó személyes adatokat mindenkori jogszabályoknak megfelelően, jogszerűen és a megfelelő jogalap szerint kezelje. A személyes adatokat csak a egyértelmű és szükségszerű céllal gyűjti, illetve a személyes adatok céljainak eléréséig és szükséges mértékben tárolja azt. 

A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek. 

Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és – ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. 

 5. Goldenway Utazási Iroda által kezelt adatok, célja és jogalapja, időtartama Személyes adatok kezelését, vagy feldolgozását kizárólag magyarországi személyek/szervezetek végzik. Külföldi illetékességű szolgáltatók igénybevétele esetén a Felhasználó kifejezetten hozzájárul az adatainak külföldre történő továbbításához.

Érdeklődés, ajánlatkérés esetén Felhasználó hozzájárulásával az alábbi adatokat kezeli az Goldenway Utazási Iroda: e-mail cím, név, érdeklődés tárgya.

Hírlevélre feliratkozás esetén a Felhasználó hozzájárul, hogy hírlevél rendszerben az alábbi adatokat kezelje Goldenway Utazási Iroda: név, e-mail cím

Utazási szerződés kötés esetén az alábbi adatok kerülnek kezelésre a Felhasználó hozzájárulásával: Pontos név, e-mail cím, szerződés tárgya, 281/2008. (XI.28.) Korm.rendelet szerinti összes közlendő adat Az adatkezelések jogalapja a Felhasználó hozzájárulása, ami a Felhasználó beazonosításhoz és a szerződés kötéshez elengedhetetlenül szükséges adat, melyet a Felhasználó bármikor módosíthat, törlését kérheti, kivételt képez szerződés kötés utáni törvényi kötelezettség teljesítéséhez szükségesen tárolt adat, melyet Goldenway Utazási Iroda szerződés teljesítést követő plusz 5 évig kell tárolnia. 

 6. Hozzáférési jog:

Az ügyfelek személyre szóló tájékoztatást kérhetnek a hozzájuk kapcsolódóan az Goldenway Utazási Iroda által kezelt személyes adatokról, azok kezeléséről az alábbi kapcsolatfelvételi ponton teheti meg: info@goldenway.hu, 1132 Budapest Váci út 46/A 

 7. Adattovábbítás harmadik országba:

Amennyiben az utazási szerződés teljesítéséhez szükség van, akkor az Goldenway Utazási Iroda a Felhasználó személyes adatait Európai Gazdasági Térségen kívüli országokban levő adatkezelőknek és adatfeldolgozóknak is továbbíthatja, abban az esetben ha erről a Felhasználót az adattovábbítást megelőzően tájékoztatja. 

A megfelelő védelemre vonatkozó GDPR rendelkezések: GDPR 93. cikkének (2) bekezdése, általános adatvédelmi kikötésekre vonatkozólag, GDPR 40. cikke, melyben található kikötés amely tartalmazza a harmadik országbeli adatkezelőre vonatkozó viselkedési kódexet és kötelezettségvállalást, amely tartalmazza a megfelelő garanciákat a személyek jogaira vonatkozólag. GDPR 42. cikke, az Goldenway Utazási Iroda törekszik arra, hogy az Európai Bizottság / NAIH által jóváhagyott szerződéses adatvédelmi mintaklauzulákat harmadik országbeli partnereivel elfogadtassa. 

 8. Felhasználó jogai: 

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, b) személyes adatainak helyesbítését, valamint c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő – ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján – az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Az elektronikus hírközlésről szóló törvény hatálya alá tartozó adatkezelő az (1a) bekezdésben meghatározott kötelezettségét az elektronikus hírközlésről szóló törvényben meghatározott, a személyes adatok megsértésének eseteit tartalmazó nyilvántartás vezetésével is teljesítheti. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az adatkezelő költségtérítést állapíthat meg. 

Az adatkezelő a személyes adatot törli, ha i) kezelése jogellenes; ii) az érintett kéri; iii) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki; iv) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; v) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. 

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről. 

 9. Tiltakozás személyes adatok kezelése ellen: 

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén, ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint törvényben meghatározott egyéb esetben. 

Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. 

Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. 

Ha az érintett az adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, illetve, ha az adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat. 

Amennyiben az érintett személyes adatai kezelése ellen tiltakozik, avagy bírósági jogorvoslattal él, továbbá amennyiben harmadik személytől olyan adatközlésre irányuló megkeresés érkezik, mely nem az érintett hozzájárulásán alapul, úgy a fentiek jogszerűségének elbírálásához szükséges körben az adatok a Goldenway Utazási Iroda által megbízott jogi képviselők részére is kiadhatóak. 

 10. Törléshez való jog: 

Az Goldenway Utazási Iroda indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az Felhasználó személyes adatait, ha Goldenway Utazási Iroda kezeli a személyes adatokat (kivételt képez a közvetített út, ez esetben az adatkezelő az utazást szervező iroda), amennyiben a Felhasználó adatai törlését kéri, vagy visszavonja hozzájárulását személyes adatai tárolásához Goldenway Utazási Iroda-tól. 

 11. Adathordozhatósághoz való jog: 

A felhasználó jogosult az adatainak rá vonatkozó, amelyeket korábban Felhasználó adott meg és adatkezelő rendelkezésére bocsájtott személyes adatokat széles körben használt, olvasható formatumban megkapja, Felhasználó által megaddot elérhetőségek egyikére. Ez a rendelkezés csak azon adatokra vonatkozik, amely nem terjed ki az anonim adatokra, illetve a nem rá vonatkozó személyes adatokra. 

 12. Panaszkezelés 


Az érintett panasszal fordulhat, illetve tájékoztatást kérhet a Hatóságtól is: Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Email: ugyfelszolgalat@naih.hu Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 Honlap: http://naih.hu


JOGI NYILATKOZAT

Érvényes a Goldenway 2000 Kft. saját weboldalaira (www.goldenway.hu, www.allinclusiveutak.hu). 

A weboldalakat a Goldenway-2000 Kft. (székhely: 1031 Budapest, Nánási út 4/a., cégjegyzékszám: 01-09-692981, adószám: 12568705-2-41) üzemelteti. 

A weboldal igénybevételével felhasználó az alábbi feltételeket magára nézve elfogadja és tudomásul veszi: 

1. Adatvédelem 
Jelen oldal létrehozása és működtetése kapcsán az üzemeltető teljes mértékben figyelembe vette és veszi a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény vonatkozó rendelkezéseit. E körben üzemeltető kijelenti, hogy a tudomására jutott, illetve általa kezelt személyes adatokat az érintett kifejezett írásbeli engedélye nélkül jogszabályi kötelezettség hiányában 3. személynek nem adja át. A weboldal használata során a használó számítógépének egyes paramétereiről, illetve annak IP címéről naplófájl készül. Az ily módon létrejött adatbázist üzemeltető kizárólag statisztikai célokra, az oldal fejlesztése körében használja fel. A személyes adatokat felhasználási céljuk megszűnésével egyidejűleg haladéktalanul, illetőleg a felhasználó kifejezett ez irányú kérésére 24 órán belül üzemeltető a rendszeréből törli. Az oldalon történő bármely regisztráció során az adatszolgáltatás önkéntes. 

2. Felhasználási feltételek 
Üzemeltető jelen oldalt utazásközvetítést elősegítő promóciós céllal hozta létre, azzal, hogy e körben kizárólagosan hirdetési, illetve utazásszervezési és utazásközvetítési tevékenységet folytat. 

Üzemeltető szavatolja az általa működtetett oldal működőképességét, azonban nem tud garanciát vállalni bárminemű vis major (pl.: áramkimaradás, szolgáltatói hiba) kapcsán bekövetkező adatvesztésért, illetve működéskiesésért. 

Üzemeltető minden tőle telhető eszközzel megkísérel védekezni az adathalászat, a továbbított üzenetek esetleges megsemmisülése vagy késedelme ellen, azonban az elektronikus hálózat sajátosságaira tekintettel a teljes körű biztonságot garantálni nem tudja, így a fentiek miatt beálló károk tekintetében semmilyen jellegű kártérítési felelősséget nem vállal. 

Üzemeltető felhívja a felhasználók figyelmét, hogy az internetes felületen nyújtott szolgáltatás kizárólag jogos és törvényes célra használható. Bármilyen magyar vagy nemzetközi szabályozással ellentétes -különösen szerzői jogot, üzleti titkot, büntető jogot vagy szabálysértési jogot, illetve jó erkölcsöt sértő-, tartalom oldalra történő felvétele, illetve a szolgáltatás ilyen módon történő használata szigorúan tilos és ellentétes üzemeltető üzletpolitikájával. Amennyiben üzemeltető a fentiekben részletezett cselekményre utaló jeleket észlel jogosult az egyes szerződések azonnali hatállyal történő felmondására, illetve a felhasználók hozzáférésének megszüntetésére. 

Üzemeltető rögzíti, hogy az oldalra felvitt információk vonatkozásában nem képes teljes körű kontrollt gyakorolni, így minden előző bekezdésben részletezett jogsértés kapcsán felelősségét kizárja. 

Üzemeltető az oldal létrehozása során, valamint az oldalon nyújtott szolgáltatás kidolgozása kapcsán figyelembe vett minden olyan jogszabályi rendeltetést, mely a tevékenységre vonatkozik. Amennyiben a felhasználók által elhelyezett tartalom szerzői vagy szomszédos jogokat védjegy vagy szabadalmi oltalmat esetlegesen ipari mintát sért és ezt az üzemeltető észleli vagy külső bejelentés útján erről az üzemeltetőt értesítik köteles erre a felhasználót figyelmeztetni. Amennyiben a figyelmeztetés ellenére a jogsértő tartalom eltávolítása nem történik meg, úgy a kifogásolt részt üzemeltető a felhasználó előzetes engedélye és további vizsgálat nélkül törölheti. Ez esetben a felhasználó kártalanítást nem követelhet. Egyebekben 3. személy személyi jogainak megsértéséért üzemeltető nem felel. 

3. Szerzői jogok 
Üzemeltető rögzíti, hogy a jelen oldalon megjelenő mű -a számítógépi programalkotás és a hozzá tartozó dokumentáció (a továbbiakban: szoftver) akár forráskódban, akár tárgykódban vagy bármilyen más formában rögzített minden fajtája, ideértve a felhasználói programot és az operációs rendszert is- szerzői jogi védelem alatt áll, mely jogosultságok megsértése esetén üzemeltető felléphet a jogsértővel szemben. 

Felhasználó tudomásul veszi, hogy a szerzői jogból eredő személyhez fűződő és vagyoni jogok üzemeltetőt korlátlanul, a tulajdonviszonyoktól függetlenül megilletik. 

A honlapon felmerülő esetleges hibás adatokért a Goldenway 2000 Kft. minden felelősségét kizárja.


KIEMELT AJÁNLATAINK