moon calendar dining navigate-next
ONLINE BIZTOSÍTÁS
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
MSC HAJÓUTAK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

MSC HAJÓUTAK - ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A hajóúton való részvételhez a hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A csak Európai Uniós országokat érintő Földközi-tengeri hajóutak esetén elegendő a kártya formátumú személyi igazolvány is. Bár számos hajóút esetében a hajók csak az Európai Unió területén kötnek ki, a tengeren azonban nemzetközi vizeken közlekednek, ahol nem érvényesek a schengeni egyezmény kikötései. Több mediterrán hajóút útvonalában szerepel olyan kikötőváros, amely nem az Unió tagja (pl. Marokkó, Tunézia, Törökország), így ezen útvonalak esetében a partraszálláshoz mindig szükség van az útlevélre. Vízummal kapcsolatban pedig kérjük tájékozódjon utazási irodájánál.

Utazási szerződés
A hajótársaság mindenkor érvényben lévő utazási szerződése angol nyelven a hajótársaság hivatalos honlapján ( https://www.msccruises.com/en-gl/Assets/Booking-Terms-Conditions-2022-2023-HUN.pdf ) megtalálható. A hajótársaság utazási szerződését minden utas magára nézve kötelezőnek tartja.

Hajójegy, csomagcímke
Az MSC a hajójegyet elektronikusan küldi, melyet mi is ilyen formában továbbítunk! Amennyiben valamilyen okból kifolyólag a hajójegyet és a csomagcímkét nem tudja kinyomtatni, kérjük lépjen kapcsolatba utazási irodájával!

Kiskorúak részvétele
18 év alatti utas kizárólag legalább 18 éves korú kísérővel utazhat. Családok, társaságok foglalása esetén, amennyiben több kabint foglalnak, minden kabinba minimum egy 18 év fölötti utast kell foglalni. Amennyiben a gyermek nem a szüleivel utazik, szükséges a szülők részéről egy jóváhagyó nyilatkozat, amelyet beszálláskor fel kell mutatni, és amelynek az utazás egész időtartama alatt kéznél kell lennie. Ha csak egy szülővel utazik a gyermek, a kísérő szülőnek rendelkeznie kell a másik szülő jóváhagyását tartalmazó nyilatkozattal.
Fontos: 6 hónapnál fiatalabb gyerek a hajótársaság útjain nem vehet részt, illetőleg a hajótársaság fenntartja magának a jogot, hogy a 6 hónap és 17 év közötti utasok létszámát korlátozza.
Olyan hajóúton, ahol a hajó egymást követő 3 napot (vagy annál többet) a tengeren tartózkodik csak 12 hónapnál idősebb gyermek vehet részt.

Kikötőbe érkezés a hajó indulása előtt
A tengeri hajóutak esetében a kikötő megközelítése egyénileg történik. Személygépkocsival történő utazás esetén számos európai kikötőben –pl. Velence, Genova– van parkolási lehetőség költségtérítés (kb. 90- 105 euró/személygépkocsi / 8 nap) ellenében.
A beszállás a hajótársaság által kibocsátott részvételi jegyen feltüntetett időpont, de legkésőbb a hajó indulása előtt 2 órával lehetséges. Ez időpont utáni érkezés esetén a hajótársaság fenntartja a jogot a foglalás 100% kötbér felszámolásával történő törlésére. Ezt mindig vegyék figyelembe a kikötőbe való eljutásuk tervezésénél. Javasoljuk, hogy a hajó indulása előtti éjszakát töltsék a kikötő városában, vagy ahhoz közel.
Kérjük, hogy a hajóra történő beszálláshoz és a hajóról való kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges úti okmányaikat, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), valamint értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete – biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági okokból előfordulhat, hogy a biztonsági személyzet megmotozza az utasokat, belenéz csomagjaikba, és esetleg nem enged felvinni a hajóra olyan tárgyakat, melyek megítélésük szerint a többi utas, a személyzet vagy a hajó biztonságát veszélyezteti.

Hajóra szállás
A hajóra történő bejelentkezéshez az eredeti, az MSC hajótársaság által kibocsátott, kinyomtatott részvételi jegy szükséges.
A részvételi jegy tartalmazza az utasok nevét, a hajóútra vonatkozó adatokat, a hajón történő elszállásolással kapcsolatos információkat (fedélzet, kabinszám, étkezési ültetés stb.) a kóddal ellátott bőröndcímkéket névre szólóan. Az MSC hajótársaság által küldött részvételi és bőröndazonosító jegyek minden esetben legyenek az utasoknál beszálláskor. Kérjük, hogy a bőröndazonosító jegyet a hajóra történő beszállás előtt rögzítsék a bőröndjeikre.
Javasoljuk, hogy értéktárgyaikat, személyes tárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket is tartsák maguknál kézitáskájukban a be- és kiszálláskor.
A hajóra való beszálláskor pénzletétet kell letenni (kb. 200 euró/fő). Ezt az összeget vagy az utasok bankkártyáján zárolják, vagy készpénzben kérik letétbe helyezni. Nemzetközileg elfogadott dombornyomott bankkártyát fogadnak el, melyen minimum 250 euró/fő fedezetnek kell lennie. A pénzletét az italfogyasztás, a kötelező borravalók, a fakultatív kirándulások, az extra költségek, extrafogyasztások, a fedélzeti boltokban történő vásárlásokra nyújt fedezetet. Amennyiben bankkártyát adnak meg az utasok fedezetként, úgy a zárolás feloldása a hajóút végétől számított kb. 2-4 hét múlva történik meg. A hajók fedélzetén nincs készpénzforgalom (kivétel: kaszinó).

Transzfer
A transzferek felár ellenében csak aznapi indulás/érkezés esetén rendelhetők a reptér és a kikötő között. A transzfer legkésőbb 14 nappal a hajó indulása előttig rendelhető meg a pontos menetrend és járatszám megadásával. Az esetleges járatkésésből vagy járattörlésből adódó károkért sem a hajótársaság, sem az IBUSZ Kft. nem tud felelősséget vállalni.

Bőröndszállítás
Beszálláskor a bőröndöket (a kézi táskákat az utasok maguknál tarthatják) az erre kijelölt helyen kell leadni.
Fontos megjegyezni, hogy étel, ital, szúró-vágó eszköz, vasaló, hajszárító nem vihető fel hajóra! A biztonsági személyzetnek joga van a poggyászok átvizsgálására és amennyiben olyan eszközt találnak, amit nem vihetnek fel, úgy azt elveszik, illetve kivetetik a poggyászokból.
A bőröndazonosító címkével ellátott bőröndöket beszálláskor a személyzet szállítja a kabinokhoz. A bőröndök kabinhoz szállítása akár 2-3 órát is igénybe vehet a beszállást követően. A gyógyszereiket, értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk kézitáskájukban maguknál tartani.
A kiszállás napját megelőző este egy megadott időpontig a kitöltött bőröndazonosító matricával ellátott bőröndöket a kabin elé kell kitenni (az utasok a személyes használati tárgyaikat,
gyógyszereiket, másnapi ruhájukat tartsák maguknál, a kézi táskájukba tegyék). A bőröndöket a kiszálláskor a kikötőben az erre kijelölt helyen tudják átvenni.
A bőrönd a hajó személyzetének hibájából bekövetkező esetleges elvesztése vagy sérülése esetén haladéktalanul vetessenek fel jegyzőkönyvet a helyszínen; a jegyzőkönyv legalább egy példányát kérjék el – erre szükségük lesz a kárrendezéshez.

Fedélzeti kártya
A hajóra való bejelentkezéskor a regisztrációs pultnál hajó személyzete minden utasnak átad egy un. fedélzeti kártyát. A fedélzeti kártya hármas célt szolgál a hajóút során: személyazonosításra szolgál, a kabinok ajtaja a fedélzeti kártyával nyitható, illetve fizetőeszköz a fedélzeten. A hajók fedélzetén nincs készpénz-használat (kivétel: kaszinó), a fizetés a fedélzeti kártyával lehetséges. A hajóra való beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott dombornyomott bankkártyát (pl. VISA, Mastercard, American Express stb.) vagy pénzletétet (kb. 150-200 EUR/fő) kérnek a fedélzeti fogyasztások (fakultatív kirándulások, vásárlások a fedélzeten, borravaló, stb.) fedezetéül. Amennyiben bankkártyát adnak meg az utasok fedezetként, úgy a zárolás feloldása a hajóút végétől számított kb. 2-4 hét múlva történik meg.

Hivatalos pénznem
A hajók fedélzetén a hivatalos pénznem az EUR. Ez alól csak az alábbi térségekben történő hajóutak a kivételek, mert ezeken az utakon az USD a hivatalos fizetőeszköz: Karib-térség, Dél-Amerika, Dél-Afrika és az Európába érkező Grand Voyages hajóutak.

Szervizdíj
A hajótársaságok a helyszínen szervizdíjat kérnek. Ennek összege az MSC hajótársaságnál az európai és Perzsa-öböl hajóutak esetében az alábbiak szerint alakul:
Felnőtt (13 éves kor felett): 10,00 € / fő / éj
Gyermek (2-12,99 éves kor között): 5,00 € / fő / éj
Gyermek (2 éves kor alatt): nincs szerviz díj
A Karib-térség, Dél-afrikai és Dél-amerikai utak esetében pedig:
Felnőtt (13 éves kor felett): 14,00 $ / fő / éj
Gyermek (2-12,99 éves kor között): 7,00 $ / fő / éj
Gyermek (2 éves kor alatt): nincs szerviz díj

Étkezések
Az utasok három típusú étterem szolgáltatásait vehetik igénybe az étkezésekhez: a’la carte -ún. speciális éttermek- (nem tartalmazza az alapdíj), illetve ültetett és svédasztalos büféétterem. Utóbbi napi 20 órában áll az utasok rendelkezésére.
A vacsora elfogyasztásához az ültetett étteremben két időpont közül választhatnak az utasok a rendelkezésre álló helyek függvényében:
Első ültetés általában kb. 18:00 és 18:30 óra közötti, vagy a későbbi, általában kb. 20:00 vagy 20:30 órai kezdési időponttal. Az étkezési időpontok meghatározása a hajó földrajzi helyzete és útvonala alapján történik. Az időpontokról a napi program nyújt tájékoztatást.

A hajótársaság a minden este a kabinba készített hírlevélben tudatja a vacsoránál érvényes öltözködési szabályokat. A gálavacsora és a kapitányi vacsora alkalmával különösen fontos a megfelelő viselet. A speciális étkezést (pl. gluténmentes stb.) előre kell jelezni a hajótársaság felé, így amennyiben ilyenre van szüksége, kérjük minden esetben időben jelezze igényét utazási irodájának.

Italok
A reggelinél és a büférendszerű étkezéseknél térítésmentesen fogyasztható a tej, kávé (amerikai), tea, az italautomatából adagolható víz, illetve reggelinél szintén italautomatából adagolható gyümölcslevek. Minden egyéb italért fizetni kell. A bárokban fogyasztott alkoholos és alkoholmentes italokért szintén fizetni kell.
A hajótársaságnál 18 év alatti személynek nem szolgálnak fel alkoholtartalmú italokat. Az Egyesült Államokból induló hajóutak esetén 21 év alatti személynek nem szolgálnak fel alkoholtartalmú italokat. Különböző italcsomagokat előre is meg lehet vásárolni, melyekről kérjük tájékozódjon utazási irodájában.
A bárokban és az éttermekben felszolgált italok után 15% szervizdíjat számítanak fel.

Nyelvhasználat a hajón
A hajóút során a tájékoztatás (írásos és szóbeli) főként angolul vagy németül zajlik. A fedélzeten leggyakrabban beszélt nyelvek: angol, olasz, német. A fakultatív kirándulásokon történő idegenvezetés valamelyik világnyelven történik. Érdemes kihangsúlyozni, hogy az idegennyelv-ismeret hiányából eredő félreértésekért, problémákért az iroda nem tud felelősséget vállalni.
Fedélzeti tájékoztató anyagok, MSC for Me alkalmazásA kabinokba naponta bekészítenek idegen nyelvű „fedélzeti hírlevelet”, mely tartalmazza a legfontosabb aktuális tudnivalókat (fedélzeti programok, információkat az aktuális kikötővárosról, a hajó kikötésének, indulásának az időpontja, fakultatív kirándulások és azokra történő jelentkezés, aktuális programok a hajón, biztonsági előírások, értesítés az esetleges kikötési-, és indulási időpontváltozásról, útvonalváltozás stb.).
Az MSC for Me alkalmazás szintén ugyanezen tájékoztatási, illetőleg helyfoglalási (pl. kirándulás, színház, Cirque du Soleil) célokat szolgál digitális formában. Az alkalmazás ingyenes chat funkcióval és interaktív hajótérképpel is rendelkezik. Az MSC for Me az alábbi hajókon érhető el: Virtuosa, Bellissima, Grandiosa, Seaside, Seaview, Seashore, Seascape, Meraviglia, Splendida, Magnifica, World Europa.

Fakultatív kirándulások
A hajók kikötése után a helyi nevezetességeket az utasok meglátogathatják egyénileg vagy a hajótársaság által szervezett fakultatív kirándulások keretében, melyek akár előre is megvásárolhatók.
A hajóút során minden kikötővárosban lehetőség van a hajótársaság (vagy a hajótársaság által megbízott helyi utazásszervező) által szervezett fakultatív kirándulásra. A fakultatív kirándulásokon az idegenvezetés leggyakrabban angol vagy német nyelven (egyes esetekben más világnyelveken is: pl. olaszul, franciául stb.) zajlik. Hogy ezek közül melyik nyelven vezetett programon kívánnak részt venni az utasok, a hajón tudják jelezni. Az egyes hajóutak során tervezett fakultatív kirándulásokra vonatkozó tájékoztatást kérhetnek az utasok irodájuktól, illetve a hajótársaság honlapján tájékozódhatnak: (https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/Excursions.aspx)
Amennyiben az utasok nem a hajótársaság által szervezett kirándulás keretében fedezik, fel az adott kikötővárost mindig ügyeljenek arra, hogy vigyék magukkal a szükséges úti okmányaikat, továbbá,
hogy az adott napra vonatkozóan a megadott időpontig (általában a hajó indulási időpontja előtt fél órával) visszaérjenek a hajóra. A hajótársaság által megadott időpontig vissza nem érő utasokat a hajónak nem áll módjában megvárni.

Öltözködés
A hajóútra érdemes a kikötők időjárásához, viselkedési szabályaihoz, a parti kirándulásokhoz és fedélzeti programokhoz igazodó kényelmes hétköznapi, és a fedélzeti etikettnek megfelelő elegánsabb ruhadarabokat is vinni pl. az ültetett étteremben történő vacsorához:
- „Informale” – Nőknek szoknya, blúz ; Férfiaknak szövetnadrág, ing, zakó. A farmer nem megengedett.
- „Gala” – Nőknek koktélruha, kosztüm ; Férfiaknak öltöny, nyakkendő
A hajóút során várható időjárásról minden esetben érdemes az illetékes meteorológiai szolgálatnál tájékozódni és kérjük vegyék figyelembe, hogy a tengeren az esték hűvösebbek lehetnek.

Próbariadó
A hajó indulásának a napján (többnyire még a hajó indulása előtt) próbariadót tart a hajótársaság. A próbariadó idejére vonatkozó teendőkről a személyzet és a tájékoztató anyagok pontos tájékoztatást adnak. Minden kabin alapfelszereltsége a minimum az adott kabinban utazó utasok számának megfelelő számú mentőmellény. Az utasoknak a próbariadó alkalmával a saját biztonságuk érdekében mindenképpen meg kell jelenniük mentőmellényben a kabinjuk alapján kijelölt gyülekezőhelyen.

Orvosi ellátás a hajón, terhesség
Az MSC hajótársaság hajóin található orvosi szoba, ahol a hajóorvost meghatározott rendelési időben kereshetik fel szükség esetén a járó betegek. Az orvosi rendelő nyitva tartásáról az adott hajó Napi programja nyújt felvilágosítást. Sürgősségi ellátás a nap 24 órájában igényelhető az orvosi vészhelyzeti telefonszámon.
A hajóorvos általában általános orvos; komolyabb orvosi beavatkozásokra (szakrendelés, műtéti beavatkozás stb.) a hajóorvosi rendelő nem alkalmas. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy kezelés helyszíni térítés ellenében történik. Ilyen esetben az utasnak javasolt magánál tartania betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényét és fedélzeti kártyáját. A hajóút részvételi díja biztosítást nem tartalmaz. Az orvosi ellátás díjáról az utas minden esetben kérjen az orvostól számlát, melyet – amennyiben betegség-, baleset és poggyászbiztosítással rendelkezik – hazaérkezése után (a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást nyújtó biztosító előírásainak és szabályzatának megfelelően) tud benyújtani biztosítójának.
Terhesség esetén az MSC hajótársaság csak a terhesség 24. hetéig (a hajóút utolsó napját figyelembe véve) engedélyezi a részvételt. A terhesség korábbi szakaszában lévő kismamáknak is orvosi igazolással (akár angol nyelven) kell bizonyítaniuk, hogy alkalmasak a tengeri hajóútra.

Értékmegőrzés
Javasoljuk, hogy a nagyobb összegű készpénzt, személyes értékeket, ékszereket, műszaki cikkeket a hajó széfjeiben (a kabinban található széfben) helyezzék el. A hajótársaság és az IBUSZ Kft. nem vállal felelősséget az elveszett vagy ellopott értéktárgyakért, készpénzért.

Napozás
Az MSC hajók fedélzetein a napozóágyak használata ingyenes. A napozáshoz használandó törölközőkről szintén a hajótársaság gondoskodik.
Mobiltelefon használat
A mobiltelefonok a hajókon használhatók. Fontos azonban felhívni az utasok figyelmét, hogy esetenként –főként a nyílt tengeren– a telefonkapcsolat csak a hajók saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztül lehetséges. Ez mind a küldött vagy fogadott sms-ek, mind a fogadott vagy kezdeményezett mobiltelefonhívások, mind egyéb mobil telekommunikáció díját nagyban megnöveli.

Internet
Az MSC hajótársaság hajóin van költségtérítéses internet használati lehetőség, melyek előre megvásárolhatók vagy a fedélzeten annak díját az utasok fedélzeti számlájára terhelik.
Elektromos áram
A társaság hajóinak fedélzetein 110V/220V-os feszültségen működtethetők az elektromos készülékek. Az elektromos csatlakozók aljzata európai szabvány. Amennyiben átalakítóra lenne szükségük, kérjük vigyenek magukkal, mert a hajókon nem szerezhető be.

Gyerekközpont
Az MSC hajók fedélzetein található gyerekközpontokat a 3-17 év közötti gyerekek használhatják.
• Mini Club: 3-6 éveseknek
• Junior Club: 7-11 éveseknek
• Young Club: 12-14 éveseknek
• Teenagers Club: 15-17 éveseknek
A 3 év alatti gyermekeket előzetes bejelentkezést követően a szakképzett személyzettel ellátott Mini Club-ban lehet hagyni.

Boltok a fedélzeten
Az egyes hajók boltjaiban lehetőség van vásárlásra (ruhák, ajándéktárgyak stb.). A boltok meghatározott nyitva tartás szerint üzemelnek – a nyitva tartás általában egybeesik a napközbeni tengeri utazással, a hajó kikötőben tartózkodása alatt nem üzemelhetnek. A boltokban nincs készpénzhasználat, vásárlás esetén az utas fedélzeti kártyájára terhelik az összeget.

Fotószolgálat
A hajókon fotószolgálat is működik. Számos eseményről, illetve annak résztvevőiről fényképfelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket igény esetén a fotóboltban/képgalériában lehet megvásárolni (szintén a fedélzeti kártyára terhelik az összeget).

Fényképező és videokamera használat
Az MSC Cruises hajóin a fényképezőgép minden esetben engedélyezett, a videokamera használata pedig csak a show műsorok esetében tiltott.

Ruhatisztítás
A ruhatisztító szolgáltatásainak köre és az árlista a kabinban megtalálható, de előre is megvásárolható. Önnek nem kell mást tennie, csak különválogatni a mosandó és vegyileg tisztítandó
ruhákat, elhelyezni a ruhatisztító zsákban, és 48 órán belül a tiszta és vasalt ruha már újra a kabinjában lesz.

Mozi, színház
A hajótársaság saját kiadványában tünteti fel a napi színház- és moziműsort is. Bizonyos hajókon kb. 300 fős szabadtéri filmvetítésre is lehetőség nyílik.
A műsorok megtekintését tartalmazzák a részvételi díjak, kivételt képez ez alól a Cirque du Soleil Show műsor, melyet az MSC Meraviglia, az MSC Bellissima és az MSC Grandiosa hajókon lehet megtekinteni. Az előadásra két csomag közül lehet választani:
• Vacsora & Show: 35 EUR/fő vagy 39 USD/fő. Az ár tartalmazza: a show műsor megtekintését, háromfogásos menüt és az ásványvizek fogyasztását. Az egyéb italokért akkor is fizetni kell, ha már rendelkezik előre megvásárolt bármilyen italcsomaggal.
• Ital & Show: 15 EUR/fő vagy 16,50 USD/fő. Az ár tartalmazza: a show műsor megtekintését és egy erre az alkalomra készített koktélt (alkoholos/alkoholmentes).

Kaszinó
A hajó fedélzetein az esti/éjszakai órákban kaszinó üzemel. A kaszinót 18 év alatti utasok nem látogathatják. A hajó kikötőben való tartózkodása alatt a kaszinó nem üzemelhet.

Dohányzás
Az MSC hajótársaság hajóin dohányozni csak a kijelölt helyeken megengedett. A kabinokban (beleértve az esetlegesen hozzátartozó balkonokon) és éttermekben a dohányzás tilos. Ennek megszegése büntetést von maga, amit az utas fedélzeti számlájára terhelnek.

Állatok
Egészségügyi és biztonsági okokból állatokat nem lehet felvinni a hajókra.

A hajóút vége
Utolsó este minden utas megkapja a kiszállás menetéről szóló levelet, mely tartalmazza a bőröndcímkéket is. Amennyiben igénybe kívánják venni a csomaghordást kiszállásnál is, úgy a felcímkézett bőröndöket az utolsó estén kell kitenni a folyosóra.
A hajótáraság és az IBUSZ Kft. a kabinban felejtett dolgokért felelősséget nem vállal.
Azon utasokat, akik az MSC Cruises által biztosított transzferszolgáltatást vagy szállást foglaltak, a hajóutat követően a hajótársaság hostessei segítik a továbbiakban.
A hajóból történő kiszállás maximum 4 órát vesz igénybe.

Ez egy általános tájékoztató anyag, mely hajónként és útvonalanként némileg eltérő lehet!

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a helyszínen a hajótársaság alkalmazottjával jegyzőkönyvet vesznek fel és azt mindkét fél részéről aláírják.


MSC - Gyakran ismételt kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Jó eséllyel megtalálja a keresett információt a Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, miért ne próbálná ki? Kereshet témakörök szerint, vagy kereshet egy konkrét kérdést.

MI AZ A MŰHOLDAS INTERNET-HOZZÁFÉRÉS ÉS HOGYAN MŰKÖDIK?
A tengeren nem lehet nagy sebességű szélessávú internetkapcsolatot használni, mint a szárazföldön. Ehelyett a fedélzeti internetkapcsolatot a hajó és a Föld felett magasan keringő kommunikációs műholdak közötti kapcsolat biztosítja.

MIÉRT LASSABB A MŰHOLDAS INTERNET-HOZZÁFÉRÉS, MINT EGY NORMÁL SZÁRAZFÖLDI KAPCSOLAT?
Az internetadatoknak hatalmas távolságokat kell megtenniük a hajó antennái és a legközelebbi műhold között, és a két műhold között akadálytalan látótávolságra van szükség. Ezt számos dolog zavarhatja, például viharok és nagyméretű tárgyak, amelyek blokkolhatják a jelet, például a hajóhoz közeli meredek hegyek vagy a kikötőkben lévő magas épületek. Ezek az interferenciák lassú válaszidőket eredményezhetnek, vagy akár a rendszer nem is reagálhat.

MIKOR A LEGJOBB/LEGROSSZABB IDŐ A MŰHOLDAS INTERNET-HOZZÁFÉRÉS HASZNÁLATÁRA?
A fedélzeten az internet használatának csúcsidőszaka általában a reggeli órákban van, vagy amikor a vendégek nagy számban térnek vissza a parti kirándulásokról. Ezekben az időszakokban a zsúfoltság miatt az internet-hozzáférés lassabb lehet, akárcsak a szárazföldön. Ezért a legjobb, ha lehetőség szerint elkerüli ezeket az időszakokat.

HOL VAN MŰHOLDAS INTERNET-HOZZÁFÉRÉS A FEDÉLZETEN?
A műholdas internet-hozzáférés a hajó minden nyilvános területén és a legtöbb kabinban, beleértve az összes MSC Yacht Club lakosztályt is, elérhető. Mindössze a műholdas internet-hozzáférési csomagjaink egyikére és egy mobilinternet-eszközre (okostelefon, táblagép, laptop stb.) van szüksége. Mobileszköz nélkül is hozzáférhet az internethez, ha a fedélzeten található Internet Café számítógépeit használja.

MI A FŐ KÜLÖNBSÉG A BÖNGÉSZÉS ÉS A BÖNGÉSZÉS & STREAM CSOMAGOK KÖZÖTT?
A Browse & Stream csomaggal lehetőség van videohívások használatára, zene és videók streamelésére. A Browse csomaggal ezek nem használhatók.

HOGYAN TUDOM AKTIVÁLNI AZ ESZKÖZÖKET A FEDÉLZETEN?
A fedélzetre érkezés után regisztráljon az MSC Captive portálon az első eszközzel, amelyet használni szeretne. A regisztrációt követően automatikusan az aktiválási oldalra kerül. Kattintson a START gombra, és a használt eszköz regisztrálva lesz. További eszközök regisztrálásához jelentkezzen be a többi eszközzel a regisztráció során létrehozott felhasználónévvel és jelszóval.

LEHETSÉGES-E AZ AKTIVÁLÁS UTÁN ESZKÖZVÁLTÁS?
Nem, ha aktiváltál egy eszközt, akkor azt az eszközt nem lehet megváltoztatni.

LEHETSÉGES A BÖNGÉSZŐCSOMAGRÓL A BÖNGÉSZÉS ÉS STREAM CSOMAGRA FRISSÍTENI?
Igen. A fedélzeten az MSC Captive Portálon (az előre fizetett csomag aktiválásához használt weboldalon) keresztül frissítheti csomagját. A Browse csomagra további eszközökkel vagy a Browse & Stream csomagra frissíthet.  Csak a teljes költségű csomagok közötti különbséget kell megfizetnie (a 20%-os kedvezményelőny megőrzése érdekében).

MILYEN TEVÉKENYSÉGEKET TALÁLHATOK A FEDÉLZETEN?
A flottán belül a következő tevékenységeket tervezzük rendszeresen: Karaoke; tehetségkutató versenyek; szórakoztató estek; vetélkedők; sporttevékenységek (további részletekért érdeklődjön a szórakoztató személyzetnél).

VAN-E VALAMILYEN NAPPALI TEVÉKENYSÉG A KIKÖTŐI NAPOKON?
A szórakozás útvonalakonként változik. A kikötői napokon is vannak programok, többek között, de nem kizárólagosan: professzionális táncórák; fitneszórák; játékok stb.

MILYEN MŰSOROKRA SZÁMÍTHATOK A FEDÉLZETEN?
Minden estére változatos előadások kerülnek műsorra: nemzetközi musicalek, klasszikus és modern dalok, tánc, pantomim, bűvészek és zsonglőrök. A szórakoztató személyzet mindent megtesz azért, hogy minden hajóút élvezetes legyen. Az esti előadásokról a napi fedélzeti programfüzetben számolunk be, amelyet a kabinba kézbesítenek.

SZÜKSÉGES-E HELYFOGLALÁS A SZÍNHÁZBA?
Az MSC Cruises minden hajón nagy színháztermeket épített, hogy minden vendégnek kényelmes, minőségi ülőhelyet biztosítson. A vendégek részt vehetnek a két esti ültetési terv egyikében, amelyek megegyeznek az éttermi kiszolgálás ültetési tervével. Az előadások esténként kétszer ismétlődnek, ami azt jelenti, hogy mindenki számára van hely. A megújult MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera és MSC Lirica hajók fedélzetén az esti előadásokon akár három ülésrend is lehet. Ezeken a hajókon lehetőség van a kívánt ülőhelyek lefoglalására.

MILYEN ÜZLETEKET TALÁLOK A FEDÉLZETEN?
Minden hajón vannak vám- és adómentes üzletek, fodrász- és szépségszalonok, valamint fényképészeti szolgáltatások. Az árakat a fedélzeten teszik közzé. Minden MSC Yacht Club vendég (az MSC Divina, MSC Splendida és MSC Fantasia fedélzetén) privát vásárlási lehetőséget élvezhet, exkluzív megtekintheti a kiválasztott ékszereket a lakosztályában, és személyre szabottan szállíthatják a megvásárolt termékeket a lakosztályába.

A FEDÉLZETI ÁRAK DRÁGÁBBAK, MINT A SZÁRAZFÖLDI ÁRAK?
Nem. A tengeri ágazatot szabályozó különleges működési környezet valójában azt jelenti, hogy számos termék (például alkohol, dohány és illatszerek) vámmentesen értékesíthető, ami akár 30%-os kedvezményt jelent a szárazföldi kiskereskedelmi árakhoz képest.

MI AZ MSC VOYAGERS CLUB?
Az MSC Voyagers Club az MSC vendégeinek hűségprogramja. Az MSC Cruises ezzel jutalmazza leghűségesebb ügyfeleit.
HOGYAN VÉDI AZ MSC CRUISES A VENDÉGEK EGÉSZSÉGÉT ÉS BIZTONSÁGÁT A COVID-19-TŐL AZ MSC CRUISES NYARALÁS SORÁN?
Az Ön egészsége és biztonsága mindig a legfőbb prioritásunk. A fokozott egészségügyi és biztonsági intézkedések célja, hogy az MSC Cruises megőrizze a nyaralás élményét a foglalástól a fedélzeten való tartózkodásig. Az MSC Cruises folyamatosan értékeli a COVID-19 helyzetre reagálva a fejleményeket, és szükség szerint kiigazítja az egészségügyi és biztonsági intézkedéseket.

NYÚJT-E AZ MSC CRUISES SEGÍTSÉGET A FOGYATÉKKAL ÉLŐ VAGY MOZGÁSKORLÁTOZOTT UTASOKNAK?
Igen, az MSC Cruises és személyzete folyamatosan arra törekszik, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa minden vendég számára, beleértve a mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő vendégeket is.

VIHETEK FEL GYÓGYSZEREKET A FEDÉLZETRE?
Igen. Ha lehetséges, kézipoggyászban kell szállítani őket. Azt is javasoljuk vendégeinknek, hogy a fedélzetre felvinni kívánt gyógyszerek listáját is vigyék magukkal, hogy a fedélzeti egészségügyi személyzet orvosi vészhelyzet esetén segítséget tudjon nyújtani.

HOGYAN TÁJÉKOZTATHATOM AZ MSC CRUISES-T A KÜLÖNLEGES IGÉNYEIMRŐL?
Az MSC Cruises-t minden különleges igényről a különleges igényeket tartalmazó űrlapon keresztül kell tájékoztatni, amely online és minden akkreditált utazási irodában elérhető. Az űrlapon kívül orvosi igazolás is kérhető, amely igazolja, hogy a vendég alkalmas a hajóútra.

MILYEN ORVOSI ELLÁTÁS ÁLL RENDELKEZÉSRE A FEDÉLZETEN?
Minden MSC körutazóhajó rendelkezik jól felszerelt orvosi központtal, amelyet hajóorvos és más egészségügyi személyzet felügyel. Az orvosi központ a hajó napi programjában meghirdetett időpontokban tart nyitva. A sürgősségi szolgáltatások éjjel-nappal elérhetők az orvosi segélyhívó szám hívásával. A sürgősségi esetek kivételével az orvosi szolgáltatások térítéskötelesek, az árak a fedélzeten megtekinthetők. Azok a vendégek, akiknek a hajóút során orvosi költségeik merülnek fel, a partra érkezés után kérhetik biztosítótársaságuknál a költségtérítést.

VANNAK-E SPECIÁLIS MENÜK A COELIAKIÁS VAGY ÉTELALLERGIÁS/INTOLERANCIÁS UTASOK SZÁMÁRA?
A(z) MSC Cruises megszerezte a Bureau Veritas tanúsítványát arra vonatkozóan, hogy világszerte minden hajón gluténmentes menüket kínál (élelmiszer-kód: 20 ppm). Kérjük, a foglaláskor ellenőrizze a rendelkezésre állást. Az MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera és MSC Lirica hajókon a vendégek csak korlátozott választékban találhatnak előre csomagolt gluténmentes snackeket, például kekszet, croissant-t, piskótát és muffint. Az ételintoleranciával és/vagy allergiával rendelkező vendégeknek a különleges igényeket tartalmazó űrlapon kell tájékoztatniuk az MSC Cruises hajótársaságot igényeikről, és a fedélzeten a recepción-vendégszolgálaton és/vagy a Maître d'hôtel-nél kell megerősíteniük igényeiket. Kóser ételek (előre csomagolt reggeli, ebéd és vacsora) a fedélzeten felár ellenében, 25 €/nap kezdődően vehetők igénybe. A kóser ételek a fő éttermekben fogyaszthatók, és legalább 3 héttel a hajó indulása előtt kell lefoglalni. Halal termékek (marha-, bárány- és baromfihús) a fedélzeten a vendég korábbi, legalább két hónappal az indulás előtt benyújtott kérésére kaphatók.

KAP-E A FEDÉLZETI SZEMÉLYZET SPECIÁLIS KÉPZÉST A FOGYATÉKKAL ÉLŐ VAGY CSÖKKENT MOZGÁSKÉPESSÉGŰ UTASOK SEGÍTÉSÉRE?
A fedélzeti személyzet minden tagja speciális belső képzésben részesül, amely érzékenyíti őket a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű utasok igényeire, és felkészíti őket a szükséges segítségnyújtásra.

ALÁVETHETEM MAGAM DIALÍZIS KEZELÉSNEK A FEDÉLZETEN?
A peritoneális dialízis elvégezhető a fedélzeten, ha a vendég magával hozza a szükséges gyógyszereket és felszerelést. A hemodialízis kezeléshez használt berendezéseket és gépeket korlátozott számú hajóútra szállítjuk.

VANNAK-E FOGYATÉKKAL ÉLŐ VAGY CSÖKKENT MOZGÁSKÉPESSÉGŰ UTASOK SZÁMÁRA HOZZÁFÉRHETŐ KIRÁNDULÁSOK?
A kirándulások többsége teljesen akadálymentesített, azonban minden vendégünknek javasoljuk, hogy a fedélzeten lévő kirándulási irodában olvassa át a rendelkezésre álló kirándulások programját. Kattintson ide, ha szeretné megismerni akadálymentesített túráinkat.

MILYEN HATÁRIDŐN BELÜL KELL ÉRTESÍTENEM AZ MSC CRUISES-T A KÜLÖNLEGES IGÉNYEIMRŐL?
A vendégeknek a foglaláskor, de legkésőbb két munkanappal az indulás előtt tájékoztatniuk kell az MSC Cruises-t a különleges igényekről. E határidő után előfordulhat, hogy nem tudjuk biztosítani a szükséges szintű segítséget.

UTAZHATOK A VAKVEZETŐ KUTYÁMMAL?
A megfelelően kiképzett és tanúsított vakvezető kutyák a fedélzeten tartózkodhatnak, feltéve, hogy jó egészségi állapotban vannak, és rendelkeznek a hajóút során meglátogatott országokba való belépéshez szükséges okmányokkal. A vendégek személyesen felelősek az állat felügyeletéért, etetéséért és általános gondozásáért.

VANNAK-E JELZÉSEK A LÁTÁSSÉRÜLT UTASOK SZÁMÁRA?
Az MSC összes körutazóhajóján Braille-írásos feliratokkal vannak ellátva a nyilvános helyiségekben, a liftekben és a kabinok bejáratánál. A Fantasia és Musica osztályú hajókon a liftekben hangos rendszer is van, amely angolul szólítja fel az emeletet.

KI FOGJA KEZELNI A KÜLÖNLEGES IGÉNYŰ KÉRÉSEMET, ÉS HOGYAN FOGJÁK KEZELNI?
Minden kérést közvetlenül az MSC Cruises-nak küldenek el, és belsőleg vizsgálnak meg. Egyes kérések gyakorlati vagy orvosi szempontból alaposabb vizsgálatot igényelhetnek, amelyet egy erre szakosodott belső bizottság végez el. Az utasok adatait minden esetben teljes diszkrécióval kezeljük, az adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően.

AZ MSC CRUISES VISSZAUTASÍTHATJA A FOGLALÁSOMAT VAGY MEGTAGADHATJA A BESZÁLLÁST?
A foglalás visszautasítására vagy a beszállás megtagadására csak a vendégek és a személyzet biztonságának biztosítása érdekében kerülhet sor, ami elsődleges fontosságú.

VANNAK-E KABINOK FOGYATÉKKAL ÉLŐ VAGY MOZGÁSKORLÁTOZOTT UTASOK SZÁMÁRA?
Igen, a flotta valamennyi hajóján számos speciálisan felszerelt kabin található, amelyekben extra alapterület és nagyobb mozgástér áll rendelkezésre. Ezeket a kabinokat a foglaláskor kell kérni.

FELVIHETEM A FEDÉLZETRE A MOZGÁSSÉRÜLT ROBOGÓMAT?
Igen, felveheti. A robogókat a kabinban kell tárolni és az akkumulátorokat feltölteni, amely 110 V-os (amerikai típusú konnektorok) és 220 V-os (német típusú konnektorok) aljzatokkal van felszerelve, elkerülve a hajszárító használatakor történő csatlakoztatást. Ne feledje, hogy a robogó minimálisra csökkenti a rendelkezésre álló helyet a kabinban. Biztonsági megfontolások miatt a kerekesszékeket és a robogókat nem lehet a folyosókon tárolni. Személyi robogójának el kell férnie a korlátozott bejárati ajtóval rendelkező standard kabinokban (58 cm az MSC Divina és MSC Armonia hajókon, 68 cm az MSC Lirica, MSC Sinfonia és MSC Opera hajókon, 62 cm a többin). Ha az Ön robogója nagyobb, mint a választott hajóra megadott méret, akkor foglaljon H-kabinos kabinokat, vagy béreljen kisebb robogót. Segway és más hasonló járművek nem üzemeltethetők a fedélzeten. Ezeket elkobozzák, és a kikötőben való használatra a hajóról le lehet vinni.

MIT KELL TUDNI AZ MSC CRUISES POLITIKÁJÁRÓL A ZIKA-VÍRUS ÁLTAL ÉRINTETTNEK NYILVÁNÍTOTT RÉGIÓKBA TÖRTÉNŐ UTAZÁSRA VONATKOZÓAN?
A Betegségellenőrzési és Védelmi Központ (CDC) iránymutatást adott ki, amelyben a zikavírus által érintett övezetekbe való utazástól óvja a terhes nőket és partnereiket, valamint azokat a nőket, akik teherbe akarnak esni.  Ezzel kapcsolatban az MSC Cruises felajánlja a várandós vendégeknek és a vele egy kabinban utazó személyeknek, hogy ingyenesen lemondhatják a Zika-vírus által érintett országokba irányuló hajóútjukat, vagy átfoglalhatják a hajóút kredit felhasználásával egy másik, általuk kedvelt úti célra az MSC Cruises által kínált, 24 hónapon belül igénybe vehető világkörüli úti célok közül. A vendégeknek be kell nyújtaniuk a meglévő terhességüket igazoló orvosi igazolás másolatát.

MILYEN LESZ A HŐMÉRSÉKLET A FEDÉLZETEN?
Az MSC gondoskodik arról, hogy hajóinkon belül a hőmérséklet kellemesen szabályozott legyen, figyelembe véve az időjárási viszonyokat. Az Ön kabinjában a hőmérséklet a termosztát segítségével könnyen szabályozható.

MILYEN JÁRULÉKOS KÖLTSÉGEKKEL KELL SZÁMOLNOM?
A fedélzeti bárban történő vásárlások után borravalót kell fizetni, amely automatikusan hozzáadódik minden vásárláshoz: 15% borravaló az európai, az Emirates, a dél-karibi, a vörös-tengeri, a dél-amerikai (Brazília és Argentína) és a távol-keleti útvonalakon, és 18% borravaló az észak-amerikai útvonalakon.

ENGEDÉLYEZETT A DOHÁNYZÁS A FEDÉLZETEN?
A globális szabványoknak megfelelően a dohányzóhelyek száma a fedélzeten kevesebb, mint a nemdohányzóhelyeké, és ezeket táblák és hamutartók jelzik. A dohányzás (beleértve az e-cigarettát is) nem megengedett a kabinokban, a kabinok erkélyein és mindenhol, ahol ezt nem jelzik kifejezetten a feliratok és a hamutartók. A Társaság fenntartja a jogot, hogy díjat szedjen, ha az utasokat a hajó nem kijelölt területein dohányzáson érik.  A nem dohányzó területeken való ismételt dohányzás végső soron a hajóról való leszálláshoz vezethet. Emlékeztetjük Önöket, hogy a cigarettacsikkek vagy bármi más dolog tengerbe dobása szigorúan tilos, mivel az komolyan veszélyeztetheti a tengeri biztonságot.

MILYEN FIZETÉSI MÓDOK VANNAK A FEDÉLZETEN?
A fedélzeten minden vásárlást a személyi utazási kártyával lehet intézni, így nincs szükség készpénz vagy hitelkártya fedélzeten tartására. A hajókártyával történő vásárlás aktiválásához a Vendégeknek vagy a bejelentkezéskor vagy a fedélzeten a hajókártya-aktiválási pontokon (csak bizonyos hajókon) kell regisztrálniuk hitel- vagy bankkártyájukat, vagy készpénzes befizetést kell hagyniuk a Recepción - Vendégszolgálatnál közvetlenül a beszállás után.

MILYEN ORVOSI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLLNAK RENDELKEZÉSRE A FEDÉLZETEN?
Minden MSC körutazóhajó rendelkezik jól felszerelt orvosi központtal, amelyet hajóorvos és más egészségügyi személyzet felügyel. Az orvosi központ a hajó napi programjában meghirdetett időpontokban tart nyitva. A sürgősségi szolgáltatások éjjel-nappal elérhetők az orvosi segélyhívó szám hívásával.

LEHET-E KÉSZPÉNZT FELVENNI A HAJÓN?
Készpénzfelvételi szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha a fedélzeti számlán hitelkártyát regisztráltak. Ez csak a fedélzeti pénznemben (útvonaltól függően euróban vagy amerikai dollárban) lehetséges, az útvonalnak megfelelően meghatározott díj ellenében.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ: HOGYAN JELENTHETEK BE EGY FEDÉLZETI BŰNCSELEKMÉNYT?
A fedélzeten tartózkodó eltűnt személy vagy bűncselekmény bejelentéséhez javasoljuk, hogy a gyors segítség érdekében azonnal tárcsázza a 99-es telefonszámot (Recepció - Vendégszolgálat).

MILYEN HITELKÁRTYÁKAT FOGADNAK EL?
A következő hitelkártyákat fogadjuk el: Visa, MasterCard, American Express, JCB és Diners Club.  A következő betéti kártyákat fogadjuk el: Maestro, Visa Debit, Visa Electron, MasterCard Debit.

LEHET-E KÉSZPÉNZT FELVENNI A HAJÓN?
Készpénzfelvételi szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha a fedélzeti számlán hitelkártyát regisztráltak. Ez csak a fedélzeti pénznemben (útvonaltól függően euróban vagy amerikai dollárban) lehetséges, az útvonalnak megfelelően meghatározott díj ellenében.

A VÉGSZÁMLA KIEGYENLÍTÉSE
A végszámlát az alábbi háromféleképpen egyenlítheti ki: 

Hitelkártyával
A következő hitelkártyákat fogadjuk el: Visa, MasterCard, Diners, JCB, Discover és American Express. Ha a hitelkártyás fizetést választja, számlája a hajóút végén automatikusan lezárásra kerül, így nem szükséges a Recepció - Vendégszolgálathoz fordulnia.

Betéti vagy előre fizetett kártyával 
Győződjön meg arról, hogy bankkártyája/előrefizetett kártyája engedélyezve van a külföldi használatra. A következő bankkártyákat fogadjuk el: A kártyájára terhelt és a hajóút során el nem költött összegeket a hajóút során a kikötés előtti utolsó reggelen a Recepció - Vendégszolgálaton készpénzben visszatérítjük.

Készpénzben
Bármely készpénzben befizetett és a hajóút során el nem költött összeget készpénzben visszatérítünk a Recepción - Vendégszolgálaton a partraszállást megelőző utolsó reggelen. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes csekkeket nem fogadunk el. A Földközi-tengeri, észak-európai, antillák, Dubai, az Emirátusok és Omán, valamint az Európából induló MSC Grand Voyages hajóutak esetében a fedélzeti pénznem az euró (€). A karibi, dél-amerikai és dél-afrikai hajóutak, valamint az Európába és Ausztráliába induló MSC Grand Voyages hajóutak esetében a fedélzeti valuta az amerikai dollár ($). 2023 októberéig az MSC Virtuosa nyári szezonbeli hajóútjain a fedélzeti valuta a brit font (£). Európa: Az 1889/2005/EK rendelet kimondja, hogy: "A Közösségbe belépő vagy onnan kilépő minden természetes személy, aki 10 000 eurót elérő vagy meghaladó értékű készpénzt tart magánál, köteles ezt az összeget e rendeletnek megfelelően bejelenteni annak a tagállamnak az illetékes hatóságainál, amelyen keresztül belép a Közösségbe vagy elhagyja azt".

Kérjük, forduljon utazási irodájához és/vagy az illetékes hatóságokhoz (nagykövetségekhez, konzulátusokhoz vagy más helyi hatóságokhoz), hogy megtudja, vannak-e egyéb korlátozások a készpénz szállítására az útvonalon.

HOGYAN MŰKÖDIK A BESZÁLLÁS AZ MSC HAJÓIN?
A beszállás a hajójegyen feltüntetett bejelentkezési időpontban kezdődik. A check-in 90 perccel a hajó indulási ideje előtt zárul, kivéve az amerikai kikötőket, ahol a check-in két órával korábban zárul. Rendkívül fontos, hogy a kikötőbe mindig az e-jeggyel, valamint a beszállási űrlappal együtt, a teljes és pontos személyes adatokkal érkezzen.

MILYEN DOKUMENTUMOK SZÜKSÉGESEK EGY HAJÓÚTRA VALÓ ELUTAZÁSHOZ?
Minden vendég felelős a hajóra való felszálláshoz szükséges valamennyi úti okmány beszerzéséért és bemutatásáért a hajóra való felszálláshoz szükséges okmányok beszerzéséért és bemutatásáért az adott országban, beleértve az érvényes útlevelet és a hajóútvonalhoz szükséges vízumokat. Felhívjuk figyelmét, hogy minden vendég felelős a szükséges vízumok és védőoltások beszerzéséért is. Felhívjuk figyelmét, hogy az MSC nem vállal felelősséget a vendégek tájékoztatásáért a szükséges úti okmányokkal vagy utazási tanácsokkal kapcsolatban. Azok a vendégek, akik nem rendelkeznek a hajó biztonságához és a bevándorláshoz szükséges dokumentumokkal, nem szállhatnak fel a hajóra, és nem jogosultak visszatérítésre.

HOGYAN TÖRTÉNIK A POGGYÁSZOK ÁTADÁSA A HAJÓRA VALÓ FELSZÁLLÁSKOR ÉS A HAJÓ ELHAGYÁSAKOR?
Mielőtt a vendégek elérnék a hajóállomás terminálját, javasoljuk, hogy a hajójegy mellé kapott címkék segítségével címkézzék fel a poggyászukat, és adják át azt a terminálon az MSC személyzetének. A poggyászokat a beszállás után nem sokkal közvetlenül a kabinjába szállítják. Két nappal a hajóút vége előtt a vendégek közvetlenül a kabinjukban kapják meg a kiszállási eljárást és a poggyászcímkéket. Kérjük, hogy a címkével ellátott poggyászt a kabin ajtaja előtt hagyja a kiszállás előtti este. A poggyászokat közvetlenül a terminálépületben gyűjtik össze és szállítják ki a kiszállás során. Felhívjuk figyelmét, hogy a poggyászok be- és kiszállási folyamata kikötőnként eltérő lehet.

AZ UTASOK RENDELKEZÉSÉRE ÁLLNAK KEREKESSZÉKEK?
Az MSC Cruises flotta minden hajóján rendelkezésre állnak kerekesszékek, amelyeket a be- és kiszálláskor vagy vészhelyzet esetén használhatnak.

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK
Az MSC Cruises vendég- és legénységcsaládja minden tevékenységünk középpontjában áll, és az Ön egészsége és biztonsága kiemelten fontos számunkra. Az orvostudomány, a közegészségügy és a kapcsolódó tudományágak vezető nemzetközi szakértőivel együtt dolgoztuk ki új irányelveinket, hogy megvédjük vendégeink, a legénység és az általunk meglátogatott helyi közösségek egészségét és biztonságát a hajóút előtt, alatt és után.
 
A HAJÓZÁS élménye a legkényelmesebb áron

​A Bella Experience

szolgáltatással Vendégeink az elérhető legjobb árakat veszik igénybe, a kabin kiválasztását pedig az MSC-re bízzák. A kiválasztott kategórián belül a legjobb elérhető kabint kapják meg néhány nappal az indulás előtt. A vacsoraülést szintén az MSC jelöli ki.

​A Bella Experience a szolgáltatások és tevékenységek széles skálájához való hozzáférést tartalmazza, mint például éttermek, büfé, Broadway-stílusú színházi előadások minden este, gyermek- és felnőtt szórakoztató programok, medencék, edzőterem és szabadtéri sportolási lehetőségek. A foglalások módosítása csak térítés ellenében lehetséges.

​Elérhető erkélyes, óceánra néző és belső kabinokkal.
 
A vendégek maguk választják ki a kabinjukat és az étkezési időt

​A Fantastica Experience

tartalmazza a Bella összes előnyét, de a vendégek a hajóút foglalásának időpontjában kihasználhatják a foglalási változtatások rugalmasságát, a vacsoraválasztás elsőbbségét, az ingyenes reggelit a szobában és a 20%-os kedvezményt a külön erre a célra kialakított különleges éttermek csomagjából. 

Elérhető erkélyes, óceánra néző és belső kabinokkal.
 
Lakosztályok, erkélyes és óceánra néző kabinok a legjobb helyen és kiváló előnyökkel.

Az Aurea Experience

felejthetetlenné teszi ügyfelei hajóútját, mivel nemcsak a legtágasabb és legjobb elhelyezkedésű lakosztályok, erkélyes és óceánra néző kabinok közül választhatnak a magasabb fedélzeteken, hanem további, exkluzív előnyöket is élvezhetnek. 

Ha az Aurea élményt választja, a Fantastica összes előnyén felül a vendégek elsőbbségi be- és kiszállásban részesülnek, prosecco- és csokoládécsomaggal fogadják őket, kabinjukat pedig fürdőköpennyel, papuccsal és fürdőszobai felszereléssel látják el. Nyaralásuk során bármikor étkezhetnek egy külön erre a célra kialakított étteremben vagy területen, pihenhetnek a privát napozóteraszon, beléphetnek a termálfürdőbe és lazíthatnak a hajóút foglalásakor elérhető kedvezményes SPA-csomaggal.

A fedélzeten a legjobb helyen található lakosztályok, erkélyes és óceánra néző kabinok állnak rendelkezésre.

MSC VOYAGERS CLUB
Az MSC Voyagers Club egy jutalmazó program hűséges vendégeink számára. Az MSC Voyagers Club tagjai a kiváltságok világához férhetnek hozzá, amelyek egyre bővülnek, minél többet utaznak velünk. Hűségprogramunknak köszönhetően az Ön ügyfelei spórolnak és különleges figyelmességekben részesülnek a hajóútjuk előtt, alatt és után.

​✓ A feliratkozás egyszerű és ingyenes.
✓ 5% egész éves kedvezmény minden foglalásnál
✓ Voyagers Exkluzív akció akár 5% + 5% kedvezmény minden hajóútra* + 50€/USD fedélzeti kredit* + Dupla pontok
✓ Halljon elsőként az ajánlatokról, hírekről és eseményekről
✓ Exkluzív kiváltságok és különleges ajánlatok a fedélzeten
✓ Értékes MSC Voyagers Club pontok

STATUS MATCH PROGRAMME
Status Match programunknak köszönhetően a Classic, Silver, Gold vagy Diamond szintek közül kapnak egy megfelelő státuszkártyát, amely garantálja számukra az 5%-os kedvezményt minden foglalásra, valamint a hasonló vagy magasabb kedvezményes státuszt. Az 5%-os körutazási kedvezmény a Status Match regisztráció után történt foglalásokra vonatkozik, és visszamenőleg nem adható hozzá.

​Feltételek:
*Az MSC Cruises csak más hajózási társaságok, szállodák és/vagy utazásszervezők kedvezménykártyáit veszi figyelembe. A légitársaságok kedvezményes kártyái nem vehetők figyelembe.
** A megfeleltetés úgy történik, hogy a külső utazási program kedvezménykártyája által garantált előnyök szintjét a lehető legjobban összevetik az MSC Voyagers Club kártyái által kínált előnyökkel (az MSC Cruises objektív kritériumok alapján végzi el a konverziót, és fogyasztóinként csak egyszer kerülhet sor rá). Az ügyfelek a tagsági kártyát fizikailag a fedélzeten kapják meg az MSC Cruises első hajóútja során. Az MSC Voyagers Club pontok más hajózási társaságok kedvezménykártyáinak adataival nem kombinálhatók. Ha ügyfelei több társaságnál is rendelkeznek kedvezménykártyával, akkor ki kell választaniuk, hogy melyik kártyával vesznek részt a promócióban. Az MSC Voyagers Club kártyára és a tagságra az MSC Voyagers Club feltételei vonatkoznak. Az MSC Cruises fenntartja magának a jogot, hogy jogos okokból minden jogkövetkezmény nélkül elutasítsa a státuszmegfelelési kérelmet, és bármikor leállítsa ezt a programot.

EASY DRINK PACKAGE
Tartalmazza a következőket: - Heineken csapolt sör - Házi borok pohárválasztéka (pezsgő, fehér, rozé és vörös) - Klasszikus koktélok választéka - Alkoholmentes koktélok választéka - Üdítőitalok és gyümölcslevek pohárválasztékban - Palackozott ásványvíz - Klasszikus forró italok (eszpresszó, cappuccino, caffe latte, forró tea) PRE-PAID PRICE PER DAY 32 € pp a mediterrán és észak-európai hajóutakra. 38 € pp a karibi, észak-amerikai és japán körutazások esetében. Az italokat a bárokban, a büfében és a főétteremben szolgáljuk fel, tartalmazza az Ocean Cay-t és más exkluzív célpontokat is, de nem vonatkozik a speciális éttermekre és a signature helyszínekre (Venchi 1878 létesítmények, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato és MSC Starship Club).

PREMIUM PLUS PACKAGE
Minden ital pohárra, árkorlátozás nélkül! Tartalmazza az összes Prémium csomagban szereplő italt, plusz: - MINIBAR - Italok és ételek a szobaszerviz menüjéből - Italok a tematikus bár menüjéből - 30% kedvezmény a bor- és pezsgőlistánkon szereplő palackos borokra és pezsgőkre PRE-PAID PRICE PER DAY 55 € pp a mediterrán és észak-európai körutazásokon. 79 € pp a karibi, észak-amerikai és japán körutazásokhoz. Az italok fogyaszthatók a fedélzeti bárokban, valamint az önkiszolgáló büfében és az éttermekben, beleértve a specialitás éttermeket és az Ocean Cay szigetet is. Az Ocean Cay Island kínálata nem feltétlenül tartalmazza a teljes fedélzeti italválasztékot. Nem fogyasztható a signature helyeken (Venchi 1878 létesítmények, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato, MSC Starship Club).

NON-ALCOHOLIC PACKAGE CHILD
Üdítőitalok és még több gyerekeknek!* Tartalmazza: - Alkoholmentes koktélok - Üdítők - Energiaitalok - Ízesített víz - Gyümölcslevek - Palackozott és prémium ásványvíz (1L/50cl/75cl) - Klasszikus forró italok (eszpresszó, cappuccino, caffe latte, forró tea) - Kávé és csokoládé (forró és hideg) - Puha fagylalt PREPAID PRICE PER DAY 14 € pp a mediterrán és észak-európai körutazásokon. 17 € pp a karibi, észak-amerikai és japán körutazások esetében. Az italok a fedélzeten található összes bárban, valamint az önkiszolgáló büfében, az éttermekben és az Ocean Cay szigeten fogyaszthatók. Az Ocean Cay Island kínálata nem feltétlenül tartalmazza a teljes fedélzeti italválasztékot. A Speciality éttermekben csak akkor fogyasztható, ha a család/csoport a Premium vagy Premium Plus csomagot vásárolta meg. Nem fogyasztható más signature helyeken (Venchi 1878 létesítmények, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato, MSC Starship Club).

PREMIUM PACKAGE
Minden ital ára legfeljebb 10 € vagy 12 $!* Tartalmazza az Easy Package összes italát, plusz: - Az italok szélesebb választékát tartalmazza: - csapolt és palackozott sörök - pohárborok szélesebb választéka (pezsgő, fehér-piros-rosé) - koktélok szélesebb választéka - minden aperitif (keserű és likőr) - minden standard és prémium szeszes ital - friss gyümölcs- és zöldségkoktélok - prémium ásványvíz (75cl) PREPAID PRICE PER DAY 42 € pp a mediterrán és észak-európai körutazásokon. 62 $ pp a karibi, észak-amerikai és japán körutazások esetében. * 10 € a mediterrán és észak-európai körutazásokon; 12 € a karibi és észak-amerikai körutazásokon; 10 € a japán körutazásokon. Az italokat bárainkban, büféasztalainkon, fő éttermeinkben és az Ocean Cay szigeten szolgáljuk fel. Az Ocean Cay Island kínálata nem feltétlenül tartalmazza a teljes fedélzeti italválasztékot. Nem fogyasztható a speciális éttermekben vagy más jellegzetes helyeken (Venchi 1878 létesítmények, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato, MSC Starship Club).

NON-ALCOHOLIC PACKAGE
Üdítőitalok és még több! Tartalmazza: - Alkoholmentes koktélok - Szódák - Energiaitalok - Ízesített víz - Gyümölcslevek - Palackozott és prémium ásványvíz (1L/50cl/75cl) - Klasszikus forró italok (eszpresszó, kapucsínó, caffe latte, forró tea) - Kávé és csokoládé (forró és hideg) - Puha fagylalt PREPAID PRICE PER DAY 19 € pp a mediterrán és észak-európai körutazásokon. $ 29 pp a karibi, észak-amerikai és japán körutazások esetében. Az italok a fedélzeten található összes bárban, valamint az önkiszolgáló büfében, az étteremben és az Ocean Cay szigeten fogyaszthatók. Az Ocean Cay Island kínálata nem feltétlenül tartalmazza a teljes fedélzeti italválasztékot. Nem fogyasztható a speciális éttermekben vagy más jellegzetes helyeken (Venchi 1878 létesítmények, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato, MSC Starship Club).

Fenti információk kizárólag tájékoztató jellegűek!


KIEMELT AJÁNLATAINK