moon calendar dining navigate-next
ONLINE BIZTOSÍTÁS
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
MSC CRUISES EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

UTAZÁSI KÖVETELMÉNYEK A 2022. OKTÓBER 1-TŐL INDULÓ MEDITERRÁN HAJÓUTAKHOZ

Az MSC Cruises biztonságos és stresszmentes nyaralási lehetőséget kínál Önnek és szeretteinek a szigorú MSC Cruises Egészségügyi és biztonsági protokollunknak köszönhetően. Az MSC Cruises egészségügyi és biztonsági intézkedései változhatnak, és a járvány alakulásának megfelelően alkalmazkodnak.

Mielőtt lefoglalja hajóútját, kérjük, ellenőrizze, hogy a lakóhelye szerinti országnak megfelelően jogosult-e a hajóra szállni. A Covid-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások lehetnek a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően.

AMIT A HAJÓÚT ELŐTT TUDNI KELL
Az alábbi követelmények a 2022. október 1. után induló hajóutakra érvényesek.

 

Oltási követelmények

Minden hajóra szálló vendégnek erősen ajánlott, de nem kötelező a COVID-19 elleni teljes körű védőoltás.

​Mikor tekinthető egy Vendég "teljesen beoltottnak"?
 
- Azok a vendégek, akik legalább két adag oltóanyagot kaptak - kivéve az egy adag Johsnon & Johnson oltóanyagot -, beleértve azokat is, akiket az EMA szabványok szerint nem minősítettek naprakésznek.
- Azok a vendégek, akik a Covid-19-ből egy oltás beadásával meggyógyultak, teljes mértékben beoltottnak minősülnek (QR-kódot vagy alternatívaként hitelesítő dokumentumot kell benyújtaniuk).
 
Vizsgálati követelmények

​A beoltott Vendégek számára nem kötelező (de erősen ajánlott) a negatív teszt bemutatása. 

A nem oltott, oltási igazolással nem rendelkező vagy a COVID-19-ből felépült, 5 éves és idősebb vendégeknek a beszállás előtt 48 órával elvégzett negatív COVID-19 RT-PCR vagy antigén tesztet kell bemutatniuk. 
 
A teszteknek laboratóriumi igazolással kell rendelkezniük. A gyors antigén önvizsgálat nem érvényes utazási célokra.

Minden vendégnek ajánlott a COVID-19 oltási státusz és a teszteredmény birtokában utazni. Bár az oltás nem szükséges a beszálláshoz, a különböző kikötőkben és a helyi látnivalóknál kérhető.

A vizsgálati eredményekről szóló eredeti igazolást és az oltási igazolást a terminálon be kell mutatni (papír vagy elektronikus formátumban), és az alábbi nyelvek egyikén kell elkészíteni: Angol, olasz, német, francia vagy spanyol nyelven. A COVID-19 vizsgálati bizonyítványnak tartalmaznia kell: a vendég személyes adatait (a többi úti okmánnyal ellenőrizhetően), a vizsgálat dátumát, a vizsgálatot végző központ azonosító/elérhetőségi adatait, az alkalmazott technikát és a negatív vizsgálati eredményt.

A legénység minden tagjának teljes körűen oltva kell lennie, és az MSC Cruises egészségügyi és biztonsági protokolljának megfelelően hetente rendszeresen tesztelni kell. 

EGYÉB UTAZÁSI KÖVETELMÉNYEK
A COVID-19 világjárvány miatt nemzetközi utazási korlátozások léphetnek életbe, a hajóút célállomásától és az Ön lakóhelye szerinti országtól függően. Jelenleg az Iránban, Kínában, Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken és Szingapúrban lakó utasok nem hajózhatnak (2022 októberéig).

A COVID-19 teszt vagy a Passenger locator form (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin.

Az arcvédő maszk viselése erősen ajánlott. Bizonyos körülmények között ez az ajánlás a meglátogatott ország vagy kikötő alkalmazandó egészségügyi hatósági előírásai szerinti kötelező követelményből adódhat. A parton a vendégeknek is be kell tartaniuk az arcmaszk használatára vonatkozó helyi előírásokat. Ezek a protokollok változhatnak.

​Izraelre vonatkozó további utazási követelmények

Információk a Haifában (Izrael) beszálló vendégek számára

A hajó indulása előtt 48 órával minden Vendégnek ki kell töltenie egy belépési nyilatkozatot. A nyilatkozatot kilépési nyilatkozatként kell kitölteni a https://corona.health.gov.il/en/flights/ weboldalról való indulás előtt.

​Információk az Izraelben átutazó vendégek számára

Minden Vendégnek ki kell töltenie és belépési nyilatkozatot kell tennie Kusadasiból való indulás előtt https://corona.health.gov.il/en/flights/.

​Mivel egy hajóút során olyan speciális COVID-19 kockázatoknak lehet kitéve, amelyekre a meglévő biztosítások általában nem nyújtanak fedezetet, az Ön nyugalmának biztosítása érdekében erősen ajánlott - 2022. július 1-től kezdődően minden új foglalás esetén - minden vendég számára, hogy olyan biztosítási kötvényt kössön, amely kifejezetten fedezi a COVID-19-hez kapcsolódó kockázatokat, mint például a hajóút lemondása, megszakítása, hazaszállítási költségek, karantén, orvosi segítségnyújtás és kapcsolódó költségek, valamint kórházi kezelés. Amennyiben nem rendelkezik biztosítással, kérjük, vegye figyelembe, hogy további költségeknek lehet kitéve, amelyeket a Társaság nem tud fedezni.

A biztosításnak fedeznie kell Önt és családját a foglalás visszaigazolásától a hajóút, a hajóút és a repülőút vagy a Stay & Cruise csomag végéig.

A fenti kockázatokkal szembeni teljes körű védelem érdekében az MSC COVID Protection Plan-t kínál - egy kifejezetten ezekre a COVID-19 kockázatokra kidolgozott biztosítási kötvényt -, amelyet a foglalás során hozzáadhat a hajóúthoz. A Covid Protection Plan az értékesítéskor minden induláskor érvényes. A foglalás véglegesítése előtt lehetőség van az MSC COVID-19 védelmi terv hozzáadására a hajóúthoz, személyenként 25 € áron.

Alternatívaként a fenti kockázatokra kiterjedő más biztosítással is utazhat.


AMIT A PARTRASZÁLLÁSRÓL ÉS A HAZAUTAZÁSRÓL TUDNI KELL
A vendégek a folyamatosan ellenőrzött és változó helyi követelményeknek megfelelően önállóan is partra szállhatnak. Azok a vendégek, akik oltatlan gyermekekkel utaznak, szintén önállóan mehetnek partra. A legjobb szárazföldi élmény érdekében azt javasoljuk minden vendégünknek, hogy az MSC Cruises által szervezett, a hajóút előtt és a fedélzeten is foglalható parti kirándulás kényelmét, kényelmét és biztonságát élvezve fedezze fel az úti célokat.

A COVID-19 teszt vagy Passenger locator form (PLF) továbbra is szükséges lehet a nemzeti vagy nemzetközi mobilitási követelményhez: minden vendég felelőssége, hogy ezt a követelményt indulás előtt ellenőrizze. További információért ajánlott tájékozódni az ország illetékes hatóságainak hivatalos csatornáin. Minden vendég felelőssége, hogy a hajóút utáni végső célállomásra való visszatéréskor megfeleljen a COVID-19 vizsgálatra vonatkozó helyi előírásoknak.

Frissítve: 27/09/2022

https://www.msccruises.com/en-gl/Travel-Requirements-Mediterranean.aspx

 


KIEMELT AJÁNLATAINK