moon calendar dining navigate-next
ONLINE BIZTOSÍTÁS
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Nyomtatás

DÉL-AMERIKA FELFEDEZÉSE *****
Hajóutak, Dél-amerikai hajóutak, Dél-amerikai hajóutak
Legközelebbi indulás: 2025-03-04
Szobatípus: Balkonos kabin
Utazás: repülő+hajó
Időtartam: 20 éj
Szállás típusa: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Útazonosító: 639793
Kalkuláció
Indulási időpontok
Szűrés
03. 04 - 03. 24. (21 nap 20 éj)
Buenos Aires - Teljes ellátás
Balkonos kabin
2.690.000 Ft/fő,
03. 04 - 03. 24. (21 nap 20 éj)
Buenos Aires - Teljes ellátás
Mini suite balkonos kabin
2.995.000 Ft/fő,
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézze meg az ajánlat részletes árinformációit.
 
Szállás leírás

Leírás:










1. nap o Budapest

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, menetrend szerinti repülőjáratokkal, európai átszállással Buenos Airesbe. Az esti érkezést követően transzfer a szállodába, ahol bejelentkezés. (Vacsora nem áll majd rendelkezésre érkezéskor.)



2. nap o Buenos Aires(Argentína)

Reggelit követően félnapos autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. Buenos Aires varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak - és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe,az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. Fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben (italfogyasztás nélkül), majd visszautazás a szállodába. Este szabadprogram. Szállás Buenos Airesben.



3. nap o Buenos Aires (Argentína)

Egész napos ,,Egész napos ,,Fiesta Gaucha" kirándulás: látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket és bort, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket. Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe. Este vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ és lehetőség lesz a tangó alaplépéseinek elsajátítására is. Szállás Buenos Airesben.



4. nap o Buenos Aires (Argentína)

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek, majd a San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue elegáns üzletei és palotái után a Nuestra Se?ora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) - a földrész egyik legjelentősebb kulturális központja is található. A program után transzfer a kikötőbe, kora délután bejelentkezés a Sapphire Princess fedélzetére. Vacsora és szállás a hajón.



5. nap o Buenos Aires (Argentína)

Pihenés a hajón teljes panziós ellátással. A hajó estig a kikötőben tartózkodik, amikor megkezdi útját Uruguay partjai felé..



6. nap o Montevideo (Uruguay)

A két hatalmas szomszéd, Brazília és Argentína közé ékelődött be a parányi Uruguay, Dél-Amerika második legkisebb országa. Az ország lakóinak több, mint fele a fővárosban él. Az 1726-ban alapított Montevideo élénk, eklektikus, kozmopolita város, a kereskedelemi és a felsőoktatási központ is egyben. A gyarmatosítás a korabelitől az art deco-ig terjedő építészeti stílusok, a spanyol, a portugál, az olasz, a francia és a brit hatás egészen különös karaktert ad a fővárosnak.
A félnapos tervezett fakultatív kirándulás a kikötőből indulva a város szívébe vezet, ahol panoráma városnézés keretében a Ciudad Vieja negyedben található Solís színház, a katedrális és a Torres García múzeum tekinthető meg. A Prado Park a helyiek kedvelt botanikus kertje, amely a növényritkaságokon kívül történelmi épületeket is rejt. A Batlle y Ordonez Park a centenáriumi stadionról nevezetes, itt rendezték a futball történetének első világbajnokságát 1930-ban. A focimúzeumban az uruguay-i sportrelikviák, köztük a két VB győzelmük emléke tekinthető meg.
A 20 km-es Rambla mentén csodás strandok váltják egymást.
Visszatérés a tengerparton haladva a hajóra, ahol vacsora és szállás.



7. nap o Tengeren

A vízen töltött nap remek alkalmat nyújt a Sapphire Princess gazdag szolgáltatásainak megismerésére. Fedélzetén kimagasló színvonalú étkezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A főéttermek büféválasztékában mindenki rálel az ízlésének megfelelő fogásokra. Napközbeni falatozásra pizzéria, amerikai stílusú hamburgerező, fagylaltozó áll rendelkezésre. Felár ellenében különleges á la carte éttermek igazi ínyencségekkel várják a gourmand vendégeket. Legyen szó továbbá sportokról, relaxálásról vagy esti szórakozásról, a Sapphire Princess fedélzetén minden vendég megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat.



8. nap o Puerto Madryn (Argentína)

Az angliai ipari forradalom idején walesi telepesek vándoroltak Argentínába. Egy csoportjuk Patagóniába hajózott és a Mimosa hajó fedélzetén ért partot a mai város területén, 1865-ben megalapítva Puerto Madryn kis városát. A patagóniai élet azonban nem volt könnyű, kezdetben barlanglakásokban laktak a telepesek. A hideg telek és szüntelen szelek ellenére a walesiek túlélték a viszontagságokat, örökségük ma is megtekinthető a városban és környékén, mely Dél-Amerika egyik legnagyobb madár- és emlős költőhelye, a Tombo National Reserve kapuja.
Fontos: Patagóniában a hőmérséklet erősen ingadozik. Réteges, meleg öltözet, vízálló kabát és túrabakancs, valamint sapka és kesztyű viselése javasolt. A Puerto Madryn-on kívüli, a kirándulás által is érintett utak nem kiépítettek, göröngyösek és porosak.
Kerüljön közel a természethez az egész napos tervezett fakultatív kirándulással Punta Tombo rezervátumba, és tekintse meg a magellán pingvineket, akik szeptember és március között időznek ezen a partszakaszon. A kikötőből bő kétórás utazás után a rezervátumba érve kb. két és fél órát tölthetnek el, sétálva a rezervátum területén. A programot követően több, mint kétórás utazás festői tájak mentén a kikötőbe. A túra körülbelül 2 órás gyaloglást tartalmaz egyenetlen felületeken, ezért nem ajánlott a nehezen járó vendégeknek. Az autóbusz nem légkondícionált, komfortfokozata elmarad az Európában megszokottól és néha az egyenetlen terepeken, néha földúton közlekednek.



9. nap o Tengeren

A Sapphire Princess fedélzetén remek esti szórakozási lehetőségek állnak rendelkezésre. A színházterem esti műsorai és musicaljei színvonalas és igényes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára. A táncolni vágyók, de akár a karaoket kedvelők is megcsillogtathatják tehetségüket, a kihívást kedvelők a Princess Casinóban tehetik próbára szerencséjüket./p>



10. nap o Falkland-szigetek (Stanley)

A Falkland- szigetek az Egyesült Királyság saját kormányzású tengerentúli területe. Stanley város kikötője a sziget széljárta keleti csücskében, az egyik legcsapadékosabb részén található és 1845 óta a Falkland-szigetek fővárosa. A Föld egyik utolsó érintetlen tájaként nem csoda, hogy a Falkland-szigetek tiszta tengerpartjaival és kristálytiszta vizeivel több száz vadfaj otthona. A világ minden tájáról érkeznek ide biológusok, természettudósok és fotósok, hogy megfigyeljék a szamárpingvinek természetes élőhelyét.
A kikötő tenderes kikötő, kishajókkal szállítják az utasokat a partra. A tervezett félnapos fakultatív program során ellátogat a Bertha's Beachre, mely az egyik legnépszerűbb a szigeten. Kb. másfél órás utazás után érkeznek meg, melyből minimum 15 percet egyenetlen utakon tesznek meg. A partszakasz nevét az 1892-ben a part közelében elsüllyedt Bertha nevű hajóról kapta. A homokos partszakasz kiváló élőhelyet biztosít a csak itt előforduló szamárpingvineknek és a falklandi gőzhajórécéknek. A szamárpingvin álló helyzetben kb. 76 cm magas, gyorsan és mélyen úszó állat. Feje, háta és szárnya fekete, hasa fehér, lába narancssárga. Jellegzetes ismertetője az a fehér sáv, amely a tarkón keresztül az egyik szemtől a másikhoz vezet. Az állatokat természetes élőhelyükön tekinthetik meg helyi vezető instrukciói alapján. A parti sétát követően visszautazás a kikötőbe, mely során panoráma városnézés keretében tekinthetők meg a sziget látványosságai. A. másfél órás utazást követően tenderhajókkal jutnak vissza a szállást biztosító Sapphire Princess hajóra.



11. nap o Cape Horn - hajózás a part közelében

A Föld legszélsőségesebb területe, az Antarktisz (Déli-sarkvidék) nagyrészt a déli sarkkörtől délre helyezkedik el, és a Déli-óceán veszi körül. Az elszigetelt kontinens területe mintegy 14,2 millió km?. Partvonala mentén szokatlan formájú úszó jéghegyek, kékes gleccserek, fenséges hegycsúcsok és meredek jégselfek figyelhetők meg. Legnagyobb félszigete az Antarktiszi-félsziget, ami a kontinens északnyugati részén nyúlik ki az Atlanti-óceán és Dél-Amerika irányába.
Hajózás az Antarktiszi-félsziget partjainál. A hajózás során kiszállásra nincs lehetőség; míg a hajó lassan halad a festői partok és tájak mentén, a fedélzeten tájékoztatást kapnak az utasok a látott helyekről, érdekességekről. A magas hegyek, fjordok és gleccserek uralta táj az Antarktisz legnagyobb félszigete. A félsziget tundráját az Antarktisz "legenyhébb" éghajlata jellemzi, ezért jégmentes területei néhány ritka növény, mint az antarktiszi sédbúza és a felemás virágú szegfű egyedüli otthonául szolgálnak. A félszigetet körülvevő jeges vizek különféle fókák, pingvinek és tengeri madarak természetes élőhelyei. Élvezze a festői körutazást a világ legtávolabbi részén, ebben a fagyos természet uralta, lélegzetelállító szépségű csodaországban!
A hajózás útvonala az időjárás függvényében változhat. Előre nem látható időjárási körülmények miatt előfordulhat, hogy a Horn-fok megkerülése nem valósul meg.



12. nap o Ushuaia (Argentína, Tűzföld)

Magellán Tierra del Fuego, azaz a tűz földje névvel illette a vidéket, miután meglátta a beárnyékolt szigetcsoport mögül felragyogó napsugarakat. Azonban több mint 300 évig ez a név félelmet keltett a tengerészekben. Az ordító ellenszél, a hegyes-sziklás tengervíz és partvonalak gyakran hirtelen véget vetettek a tengeri hajóutaknak. A korábban büntetés végrehajtási telephelyként szolgáló Ushuaia napjainkban a vadregényes, hófödte csúcsoktól díszes, jeges vizű Beagle-tengerszoros kapuja.
A félnapos tervezett fakultatív kirándulás Ushuaia-ban kezdődik, a világ legdélebbi városában. Tűzföld fő szigetének déli partján, egy öbölben fekszik, északról a Martial-hegység öleli körül, délről pedig a Beagle-csatorna vize határolja." Világvége" turisztikai látványosságai közé tartozik a Tűzföld Nemzeti Park és a Lapataia-öböl. A vadvilág látnivalói az itt élő pingvinek, fókák, és kardszárnyú delfinek. A hegycsúcsokat egész évben hó fedi, és a gleccserek egészen a tengerig lenyúlnak.
Barangolás Földünk e nagyon távoli, zord vidékén, ahol a legnagyobb élményt az érintetlen természet felfedezése jelenti. A kényelmes kirándulás során gyönyörű tájakban gyönyörködhetnek. Az Ensenada-öbölnél tartott megálló során egyik ámulatból a másikba eshetnek. Pihenő a Roca-tó közelében lévő látogatói központnál, ahol egy kiállítás tekinthető meg a tűzföldi indiánokról. Az utazás végcélja a szép Lapataia-öböl, ahol egy nagy tábla jelzi azt a helyet, ahol véget ér a Buenos Airesből induló Pánamerikai főútvonal. A kirándulásra víz-, és szélálló dzseki és kényelmes cipő ajánlott. A kirándulás során a járművek nem légkondicionáltak.
A program végén visszautazás a hajóra, ahol vacsora és szállás.



13. nap o Punta Arenas (Chile)

A chilei Punta Arenas dombok tetejére épült, a Magellán-szorosra nyíló kilátással. A Panama-csatorna kialakítása előtti időkben ez volt a Horn-fok felé tartó hajók fő kikötőhelye. Gazdag természeti erőforrásainak köszönhetően a mai napig virágzó város. Patagónia chilei területeinek egyik kapuja, ahol fjordok szövevénye, folyók, sztyeppék, az északi területeken hegyek találhatók. Tőle délre terül el a hatalmas "jégtömb", az Antarktisz.
Igazán különleges félnapos tervezett fakultatív kirándulás veszi kezdetét a Magellán-pingvinek híres lakókörzetébe. A pingvinfajta nevét Ferdinand Magellánról kapta, aki 1519-ben elsőként látta meg őket. Rövid autóbuszos utazás után egy kellemes, 2 órás hajókázásra kerül sor a Magellán-szoroson észak felé haladva a Magdalena-szigetig. Százezrével fészkelnek itt e kedves, totyogó, de villámsebesen úszó madarak. Közepes méretűek, 70-76 centiméteres magasságot érhetnek el, fekete és fehér színben pompáznak. A szigeten természetes környezetükben ismerhetők meg az állatok, ahogy a kopár, bokros területen, bokrok alatt és a földbe vájt üregekben fészkelnek. A párzási és tojó időszak novembertől januárig tart. Általában két tojást raknak, amelyeket 40 napig melengetnek, mire kibújnak a pihés pingvinfiókák. A területen a pingvin ,,az úr", ezt parkőrök felügyelik, és ha úgy látják, hogy egy pingvin át szeretne sétálni a látogatók számára kijelölt úton, akkor bizony a pingviné az elsőbbség.
Megjegyzés: a hajókirándulás során a tenger viharossá válhat, így az erre érzékeny utasokat megviselheti. A rezervátumban a szolgáltatások, mosdók száma korlátozott. Mivel a hajó a parttól távolabb tud lehorgonyozni, így kishajóval szállítják partra az utasokat. A partraszállás rámpákon keresztül történik, ezért mozgásszervi betegségben szenvedőknek fokozott figyelem szükséges. A kirándulás során használt közlekedési eszközök nem légkondicionáltak.



14. nap o Amalia gleccser (Chile) - hajózás a part közelében

A dél-patagóniai jégmező 10 000 évvel ezelőtt egész Dél-Chile területét lefedte. Ma ez a régió a dél-chilei csendes-óceáni partvidék fjordjait foglalja magában, melyek déli irányban egészen a Tűzföldig és a Magellán-szorosig terjednek. Miközben Chile legendás öbleinek csillogó vizein hajóznak, hófödte hegycsúcsok, fenséges erdők és látványos, kék árnyalatú gleccserek láthatóak a part mentén. Az érintetlen táj tele van drámai sziklaképződményekkel és rengeteg vadon élő állattal.



15. nap o Tengeren

A Sapphire Princess fedélzetén megannyi sportolási lehetőség: fitneszterem aerobikkal, sportpálya kosár- és röplabda lehetőséggel gondoskodik az utasok fittségéről. A teljes feltöltődésre vágyók a Lotus Spa kényeztető kezeléseivel és masszázsaival frissülhetnek fel, melyek térítés ellenében, előzetes bejelentkezéssel vehetők igénybe. A teljes kikapcsolódásra vágyók számára a tengeren töltött napokon a The Sanctuary lehet a tökéletes választás. A nyugalom szentélyén a felnőtt vendégek hűsítő italok, könnyű falatok és frissítő masszázs mellett pihenhetnek és kapcsolódhatnak ki akár egy jó könyv társaságában. A The Sanctuary térítés ellenében látogatható.



16. nap o Puero Montt (Chile)

Puerto Montt Chile csodálatos tóvidékének kapuja, ahol hófödte vulkánok magasodnak az alacsony dombok között elterülő alpesi völgyek között. Gleccserek vájták ki ezt a terület, melyet ma a tóvidék ural. A környék vonzotta a német bevándorlókat, és hagyatékukat ma láthatjuk Puerto Varas ápolt rózsakertjeiben, Chile ,,német falvaiban", például Frutillar, és Puerto Montt takaros erkélyein A több mint 130 000 lakos ellenére Puerto Montt megőrizte kisvárosi hangulatát.
Puerto Montt közelében horgonyoz le a hajó, a partra szállítás tenderhajók igénybevételével történik.
Egész napos tervezett fakultatív kirándulás a tóvidékhez. A hófödte Osorno vulkán látképe övezi az utat a Vicente Perez Rosales Nemzeti Parkba, Chile legrégebbi nemzeti parkjába. A több mint 619 900 hektáron elterülő park a Todos los Santos otthona, amely ragyogó smaragd színe miatt Esmeralda-tóként ismert. Egy katamaránra szállva kellemes körutazásra tesznek a tavon. A 45 perces utazás után ebéd egy helyi étteremben, majd kirándulás a Petrohue-vízeséshez, mely az Osorno lábánál helyezkedik el és gyönyörű türkiz színe van. Következő megálló Puerto Varas bájos városa, ahol helyi termékeket és ajándéktárgyakat vásárolhatnak egy kézműves piacon, majd visszautazás a kikötőbe. (A vulkán láthatósága az időjárási viszonyoktól függ. A közlekedési eszközök nem légkondicionáltak, a programok sorrendje változhat).



17. nap o Tengeren

Közeledve Chile fővárosa felé az utolsó nap a pihenésé és a kikapcsolódásé a Sapphire Princess fedélzetén.



18. nap o Santiago (San Antonio), Chile

A tetejükön színes házaktól díszes sziklás hegyek és kanyargó tengerparti dűnék közé beékelődött nyüzsgő város, San Antonio Chile központi völgyének és fővárosának, Santiagónak a kapuja. Santiago de Chile 7 milliós lakosságával a Chile középső részén fekvő völgyben terül el, melyet keletről a hófödte csúcsokkal rendelkező Andok láncai, nyugatról a Csendes-óceán tengerpartja övez. Területét a Mapocho folyó szeli át. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Kirándulás autóbusszal a rövid távolságra lévő Isla Negra-ba, az 1971-ben irodalmi Nobel-díjjal jutalmazott chilei költő és író, Pablo Neruda életének egyik fontos helyszínére. Chile nemzeti költője, ki a Neruda nevet Jan Neruda cseh költő után vette fel, Santiago de Chilében született, de élete és diplomáciai küldetései során számos külföldi országban élt és alkotott. Isla Negra-ban a költő egyik legkülönlegesebb háza és utolsó feleségével, Matildával közös sírja látható. A nem mindennapi, sziklára épült ház csodálatos óceánparti fekvése mellett berendezésével is lenyűgözi a látogatókat. A ma múzeumként működő házban a költő személyes tárgyainak legnagyobb gyűjteménye tekinthető meg. Az eklektikus és megkapóan személyes Isla Negra Múzeum megtekintése után utazás a tengerparti útvonalon Valparaisoba, mely az UNESCO által a világörökség részeként elismert város. Amellett, hogy Chile kulturális fővárosa, fontos kereskedelmi kikötő és haditengerészeti központ, valamint nyüzsgő és bohém egyetemi város. Óceánparti fekvése miatt nevezik a Csendes-óceán ékkövének is. Színes házai, bájos történelmi kikötője felejthetetlen látnivalókkal ajándékozza meg az utazókat. Panoráma városnézés során a főbb látnivalók megtekintése kívülről: a Nemzeti Kongresszus, az O'Higgins park, az Itália park, a Victoria és Sotomayor terek, valamint a Muelle Prat rakpart. Utazás felvonóval az Alegre and Concepción hegyekre, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra háttérben az óceánnal.
Továbbutazás Vina del Mar városába, melyet virágos terei miatt a Francia Riviérához hasonlítanak. A híres virágóra megtekintése, majd utazás a Casas del Bosque szőlőültetvényre, mely az ország egyik legelismertebb dűlője. Chile a világ legjobb bortermelő országai közé tartozik, szőlőtermesztése és borkészítése közel fél évszázados hagyományra tekint vissza. Az első szőlőtőkét 1548-ban ültették spanyol telepesek. Az országban az 1800-as években terjedtek el a francia szőlőfajták, melyek közül a sauvignon blanc és a cabernet sauvignon a legelterjedtebb. A Casablanca-völgyben látogatás a Casas del Bosque borospincében, mely 235 hektárnyi túlnyomórészt fehér: chardonnay, rizling és sauvignon blanc szőlőfajtával, valamint a kék szőlőfajták közül a syrah és a pinot noir fajtával rendelkezik. Az ültetvény nevét a helyi vályogházakat körülvevő ősi fenyő- és olajerdők ihlették. A Casablanca-völgy 230 hektáros birtokára megérkezve a Cúneo család fogadja a csoportot: sétát tesznek a szőlőültetvényen és megkóstolják a hűvös éghajlatú szőlőből gondosan készített Reserva és Gran Reserva borokat. A helyi konyha alapanyagainak és ízeinek változatosságára épülő Tanino étteremben késői ebédet fogyaszthatnak el, melyet követően lehetőség lesz vásárlásra is. Ezt követően utazás autóbusszal Santiago de Chilébe, a fővárosba. Bejelentkezés a szállodába.



19. nap o Santiago de Chile

Reggelit követően félnapos kirándulás Chile fővárosában. A különleges fekvésű, völgyben fekvő és az Andok hósipkás hegyei által körölölelt város Dél-Amerika egyik legérdekesebb nagyvárosa, mely számtalan lehetőséget nyújt természetközeli, szabadtéri tevékenységekre és kikapcsolódásra is. Építészetében a régi gyarmati stílusú emlékek és a legmodernebb épületek alkotnak izgalmas elegyet. A város felett 880 méter magasan emelkedő San Cristobal hegyre felvonóval juthatnak fel, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a mélyben nyújtózkodó városra és a környező hegyekre. A felvonóval történő visszautazást követően utazás a Plaza de Armas-ra, a koloniál főtérre, a város egyik legrégebbi pontjára, mely számos fontos és érdekes épületnek ad otthont: többek között a katedrálisnak, a városháza épületének, a központi postaépületnek és a Nemzeti Történeti Múzeumnak is. Az utazás a Palacio de la Moneda komplexumban folytatódik, mely ma az elnöki székhely, végül a Bernardo O'Higgins Avenue-n haladva a város kereskedelmi, kulturális és pénzügyi negyede vehető szemügyre. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután szabad program.



20. nap o Santiago de Chile

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Transzfer a repülőtérre, elutazás a déli órákban menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással Budapestre.



21. nap o Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 16 fő





Időpont: 2025. március 4-24.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.





A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza


    • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Buenos Aires és Santiago de Chile - Budapest útvonalon turista osztályon
       

    • transzferek autóbusszal
       

    • 2 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szállodában kétágyas szobában Buenos Airesben reggelivel
       

    • 14 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
       

    • teljes ellátás a hajóút során
       

    • kikötői illeték
       

    • 2 éjszakai szállás a hajóút után helyi négycsillagos szállodában Santiago de Chilében kétágyas szobában reggelivel
       

    • 2 félnapos kirándulás Buenos Airesben a programban jelölt ellátással
       

    • részvétel egy esti tangó előadáson
       

    • 1 egésznapos és 1 félnapos kirándulás ebéddel Santiago de Chilében
       

    • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
       

    • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
       

    • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során





A részvételi díj nem tartalmazza


    • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
       

    • útlemondási biztosítás
       

    • fakultatív programok
       

    • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
       

    • italcsomag a helyszínen



A Princess Plus vagy Princess Premier csomagok előzetes megrendelése esetén a kötelező szervizdíjat a hajón nem kell a helyszínen kifizetni.

Argentínában és Chilében a borravaló mértéke 25-25 USD, összesen 50 USD/fő, mely a helyszínen fizetendő.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Szállás:



SAPPHIRE PRINCESS





A Sapphire Princess nyugodt légköre és kifinomult szolgáltatásai tökéletes összhangban vannak az elsősorban Ázsia és Európa partvidékeit felfedező egzotikus útvonalakkal és különleges helyszínekkel. A Sapphire Princess hajója ,,tudja", hogy mivel kedveskedjen utasainak: a sikeres hajóúthoz nélkülözhetetlen, változatos és minőségi étkezés, a sok és különféle szórakozási lehetőség, valamint a kellemesen pihentető légkör meghatározó hangsúlyt kap a hajó fedélzetén. Az először 2004-ben vízre bocsátott hajó több felújításon is átesett, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő, modern felszereltséggel és szolgáltatásokkal várja vendégeit. A legfrissebb, 2018-ban történt részleges felújítást követően a Sapphire Princess szobatípusai az új Club-Mini Suites kategóriával, gazdagodtak, továbbá megújult a Lotus Spa- és fitneszközpont is. Az ágymatracokat a ,,Princess Luxury Bed" különlegesen kényelmes, egyedi kialakítású ágyai váltották fel, hogy az utazóknak még pihentetőbb alvásban legyen részük. A színházteremben új 270 paneles LED fallal teszik még látványosabbá a kiválasztott előadásokat. 2018. májusában pedig műsorra tűzik fedélzetén a Princess-flotta egyik legszínvonalasabb előadását, a ,,Bravo"-t, mely a pop, az opera és a musical ötvözete szoprán vendégművészek és élőzenekar előadásában. A kellemes éttermek, a The Piazza forgataga, a The Sanctuary nyugalma, vagy a Movie Under The Stars legújabb moziélménye, egy izgalmas kaszinózás vagy egy ellazító masszázs mind hozzájárul a Princess-élményhez. A víz és a nap szerelmeseinek medencék, hot tubok és napozó teraszok állnak rendelkezésre. Sportolásra az aerobic terasz és a már említett korszerű fitneszközpontban van lehetőség. A sportpályán kosárlabdázni és röplabdázni lehet. Felár ellenében igénybe vehető szolgáltatások a fedélzeten: éttermi fogyasztás a főéttermen és a büfééttermen kívül, Spa és wellness szolgáltatások (fitneszterem kivételével), szépségközpont szolgáltatásai, kaszinó, ajándéküzletek, internet, fotó és videó szolgáltatás, mosoda szerviz.










Sapphire Princess szolgáltatások


    • Seawalk sétány az óceán felett

    • medenceparti, szabadtéri mozi "Movies Under the Stars"

    • Sanctuary- relaxációs szalon kizárólag felnőtt utasok számára

    • 4 medence

    • 8 pezsgőfürdő

    • edzőterem és futópálya

    • Lotus spa és fitneszközpont

    • bárok, éttermek, pizzéria

    • 24 órás szobaszerviz

    • kaszinó

    • gyermek- és tinédzserklubok

    • internet kávézó

    • éjszakai mulató

    • esküvői kápolna

    • művészeti galéria






Technikai adatok


    • 2 670 fő

    • 115 875 t

    • 290 m / 62 m

    • 18

    • 1 337

    • 22 csomó




Szobák:



BELSŐ KABIN

A 15 m2 -es ízlésesen berendezett belső kabinok minden kényelmi szolgáltatással és gazdag felszereltséggel rendelkeznek. Egyes kabinok kihúzható pótággyal is rendelkeznek, így 3. és 4. személy elhelyezése sem jelent gondot.

Minden belső kabin rendelkezik a következő felszereléssel és szolgáltatásokkal: két különálló ágy, mely franciaággyá alakítható*




    • fürdőszoba zuhanyzóval

    • fürdőszobai piperecikkek (sampon, hajbalzsam, testápoló)

    • 100% egyiptomi pamut ágynemű

    • műholdas TV, hűtőszekrény, hajszárító, szobaszéf, telefon és íróasztal, beépített szekrény

    • 110/220 AC áram amerikai és európai aljzatok

    • napi takarítás

    • esti szobaszerviz (ágyazás, frissítő takarítás apró figyelmességgel)




*a konfiguráció függvényében egyes esetekben a két ágy nem összetolható.



Külső kabin

A 13-20 m2 alapterületű panorámaablakos kabinból csodás kilátás nyílik az óceánra és ezen kívül is számos komforttal rendelkezik. A stílusos lakóegységben további fők elhelyezése is megoldható, kihúzható kanapéágyon 3. és 4. fő is kényelmesen alhat.

Minden óceánra néző kabin rendelkezik a következő felszereléssel és szolgáltatásokkal:




    • óceánra néző panoráma ablak

    • két különálló ágy, mely franciaággyá alakítható*

    • fürdőszoba zuhanyzóval

    • fürdőszobai piperecikkek (sampon, hajbalzsam, testápoló)

    • 100% egyiptomi pamut ágynemű

    • műholdas TV, hűtőszekrény, hajszárító, szobaszéf, telefon és íróasztal, beépített szekrény

    • 110/220 AC áram amerikai és európai aljzatok

    • napi takarítás

    • esti szobaszerviz (ágyazás, frissítő takarítás apró figyelmességgel)




* konfiguráció függvényében egyes esetekben a két ágy nem összetolható



Balkonos kabin

A kellemes és impozáns balkonos kabinok elegánsak, teraszukon kényelmes bútorokkal. A 20 m2 -es praktikus elrendezésű kabinokhoz egy közel 4 m2 -es terasz is tartozik, ahonnan mesés kilátásban gyönyörködhetnek az utasok. Egyes kabinok kihúzható pótággyal is rendelkeznek, így egészen 4 fősre bővíthető a lakóegység.

Minden balkonos kabin rendelkezik a következő felszereléssel és szolgáltatásokkal:




    • tágas terasz modern bútorozással

    • két különálló ágy, mely franciaággyá alakítható*

    • fürdőszoba zuhanyzóval

    • fürdőszobai piperecikkek (sampon, hajbalzsam, testápoló)

    • 100% egyiptomi pamut ágynemű

    • síkképernyős műholdas TV, hűtőszekrény, hajszárító, szobaszéf, telefon és íróasztal, beépített szekrény

    • 110/220 AC áram amerikai és európai aljzatok

    • napi takarítás

    • esti szobaszerviz (ágyazás, frissítő takarítás apró figyelmességgel)




*a konfiguráció függvényében egyes esetekben a két ágy nem összetolható.



Fedélzetek, térkép



 

Szolgáltatások:

Dél-Amerika ezer arcú, változatos kontinense a lenyűgöző természeti szépségek birodalma. Patagónia végtelen tájai és érintetlen vidéke, Tűzföld - a ,,világ vége", a Déli-sarkvidék és a Horn-fok jégvarázsa, valamint a ritkán látott sarkköri állatvilág közeli megfigyelése életre szóló élményekkel ajándékozza meg az utazót a hajóút során. A kis- és nagyvárosok Dél-Amerika színes kultúrájába engednek bepillantást, legyen szó akár a lehengerlő Buenos Airesről, ,,el paisito", vagyis Uruguay elbűvölő fővárosáról, Montevideóról, Chile csodás óceánparti településeiről vagy a nem mindennapi fekvésű Santiago de Chiléről. A különleges útvonal a Sapphire Princess hajójának kényelmében fedezhető fel. 


Az ár tartalmazza:


Csoportos hajóút



Hajótársaság: Princess Cruises



Hajó: Sapphire Princess



Indulás: Buenos Aires, Argentína



Időpont: 2025. március 4-24.

Az ár nem tartalmazza:

A tervezett fakultatív programok

Hajós fakultatív programok irányárai (a fakultatív kirándulásokra minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt, aki tolmácsolja a helyi idegenvezető által mondottakat).
A végleges árak kb. indulás előtt 60 nappal kerülnek meghatározásra.

o Montevideo: 40 000 Ft/fő
o Puerto Madryn: 119 000 Ft/fő
o Falkland-szigetek: 139 000 Ft/fő
o Ushuaia: 79 000 Ft/fő
o Punta Arenas: 196 000 Ft/fő
o Puerto Montt: 119 000 Ft/fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.



A kötelező szervizdíj fizetése a helyszínen történik, ennek díja kb. 232,- USD/fő.

Felár ellenében kétféle csomagot választhatnak az utasok, melyek az italcsomag és a wifi mellett már a szervizdíjat is tartalmazza a hajós utazás időtartamára. A csomagot a kabinban lakók mindegyikére előzetesen meg kell vásárolni (legkésőbb utazás előtt 35. napig):

Princess Plus csomag felára: 380 000 Ft/fő/14 éjszaka (Princess étkezés, szállás, szórakozási és sportolási lehetőségek, Medallion Class élmény, PLUS italcsomag (napi 15 alkoholos ital 15 USD/db értékig, korlátozás nélküli nem-alkoholos ital fogyasztás, beleértve a speciális kávékat és teákat is. Tartalmazza a 18%-os szervízdíjat is, WIFI, egyszerre 1 eszköz/utas, fedélzeti borravaló, napi 2 prémium desszert, 2 fizetős fitness óra/út, korlátlan juice bár fogyasztás)

Princess Premier csomag felára: 505 000 Ft/fő/14 éjszaka (Princess étkezés, szállás, szórakozási és sportolási lehetőségek, Medallion Class élmény, PLUS italcsomag (napi 15 alkoholos ital 20 USD/db értékig, korlátozás nélküli nem-alkoholos ital fogyasztás, beleértve a speciális kávékat és teákat is. Tartalmazza a 18%-os szervízdíjat is, WIFI, egyszerre 4 eszköz/utas, fedélzeti borravaló, korlátozás nélküli prémium desszert fogyasztás, az összes fizetős fitness óra, korlátlan juice bár fogyasztás, 2 alkalommal speciális éttermi vacsora/út, fotós csomag - korlátlan digitális felvétel és 3 print, ingyenes részvétel a Princess Prizes szerencsejátékban, értékes nyereményekért, ajándék kiegészítő a Medallionhoz, foglalt ülés a színházban - csak ún. Production Show előadások esetében)


KIEMELT AJÁNLATAINK